Ο Οργανισμός Φαρμάκων της Ιταλίας εμφανίζεται έτοιμος να δώσει το αναγκαίο «πράσινο φως» για την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως μεταδίδουν απόψε όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ ΜΠΕ από τη Ρώμη, για την χορήγηση της τρίτης δόσης, σε ό,τι αφορά τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να περάσουν τουλάχιστο 28 ημέρες από την δεύτερη δόση ενώ απαιτείται να παρέλθει περίοδος τουλάχιστο έξι μηνών για τα ηλικιωμένα άτομα, το υγειονομικό προσωπικό και τους πολίτες που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας.

Αφού εμβολιασθούν αυτές οι κατηγορίες η ιταλική κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς θα εκτιμήσουν αν θα πρέπει να εμβολιασθούν και οι υπόλοιποι πολίτες.

Σύμφωνα με τα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης – προστίθεται στο δημοσίευμα του ΑΠΕ ΜΠΕ – η χορήγηση της τρίτης δόσης των σκευασμάτων κατά της Covid-19 θα ξεκινήσει σε τρεις εβδομάδες.

Υπό συζήτηση η επέκταση του «green pass» στο Δημόσιο

Νωρίτερα σήμερα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι προχώρησε σε περιορισμένη επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 10 Οκτωβρίου, το «πράσινο πάσο» θα ζητείται και από τους εργαζόμενους σε εταιρίες που καθαρίζουν τα σχολεία και όσους εργάζονται στα εσωτερικά εστιατόρια των ιταλικών σχολικών ιδρυμάτων.

Σε ένα μήνα, επίσης, το «πράσινο πάσο» θα γίνει υποχρεωτικό και για όλους τους εργαζόμενους των ιταλικών οίκων ευγηρίας. Τα μέτρο θα αφορά και όσους απασχολούνται από εξωτερικές εταιρίες αλλά εισέρχονται στους οίκους ευγηρίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα, στην Ιταλία πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθηγητές, δάσκαλοι, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων, φοιτητές των πανεπιστημίων και το υγειονομικό προσωπικό.

Παράλληλα, το green pass απαιτείται για να μπορεί να κάθεται, κανείς, μέσα σε μπαρ και εστιατόρια και να εισέρχεται σε χώρους πολιτισμού και άθλησης, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Σύντομα θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω επέκταση του πιστοποιητικού εμβολιασμού», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι. Την ερχόμενη εβδομάδα -αν ξεπεραστούν οι ενστάσεις της Λέγκα- μπορεί να επεκταθεί η χρήση του «πάσου», πάντα αρχίζοντας από τον Οκτώβριο, σε δημόσιους υπαλλήλους και σε μέρος των ιδιωτικών υπαλλήλων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.