Αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού υπό αμερικανική ηγεσία πραγματοποίησαν 4 ακόμα αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και 7 στο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του συνασπισμού.

Στις επιδρομές καταστράφηκαν θέσεις μάχης καθώς και 4 μονάδες των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στη Συρία, 3 επιδρομές έπληξαν θέσεις κοντά στη πόλη Κομπάνι που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία και μία ακόμα στην πόλη Ντέιρ Εζόρ. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, η συμμαχική διοίκηση ανέφερε ότι αμερικανικά και συμμαχικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 7 επιδρομές από αέρος κοντά στις πόλεις Ταλ Άφαρ, Σίντζαρ, Μοσούλη και Βαγδάτη.

Από τις επιδρομές καταστράφηκε επίσης εξοπλισμός του Ισλαμικού Κράτους, όπως ένα θωρακισμένο όχημα, πολυβόλα, ένας εκσκαφέας καθώς και μια δεξαμενή. Επίσης ζημιές προκλήθηκαν σε ένα κτίριο και δύο αποθήκες που χρησιμοποιούνταν από μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.