Ένα καλά κρυμμένο μυστικό που παρέμενε στην αφάνεια για πάνω από 6 δεκαετίες βγήκε στην επιφάνεια -και δεν είναι από τα μυστικά εκείνα που μπορούν να περάσουν… στο ντούκου, καθώς αφορούν έναν κοτζάμ πρόεδρο των ΗΠΑ.Η, 83χρονη σήμερα, Νταϊάνα ντε Βεγκ έλυσε την σιωπή της. Και ήταν μια ένοχη σιωπή. Μια δύσκολη σιωπή. Γιατί δεν θα μιλούσε και δεν θα κατηγορούσε τον οποιονδήποτε, αλλά τον ίδιο τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Σε μια εκτενή της εξομολόγηση εκ βαθέων που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Air Mail, η Ντε Βεγκ εξηγεί ότι συνδέθηκε ερωτικά με τον Κένεντι το 1958, όταν εκείνη ήταν 20 χρονών και αυτός είχε ακριβώς τα διπλά της χρόνια και ήταν παντρεμένος με την Τζάκι Κένεντι-Μπουβιέ.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν από ένα πολιτικό δείπνο, που είχε ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική καμπάνια του Κένεντι, τότε γερουσιαστή της Μασαχουσέτης.

Η 20χρονη Ντε Βεγκ, που τότε σπούδαζε στο κολέγιο Ράντκλιφ, παρευρέθηκε σε εκείνο το δείπνο και μάλιστα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ίδιο τον Κένεντι, ο οποίος ζήτησε από το άτομο δίπλα της στο τραπέζι να του παραχωρήσει τη θέση του ώστε να κάτσει ο ίδιος δίπλα της.

Οι δυο τους κράτησαν επικοινωνία. Συναντήθηκαν αρκετές φορές μέσα στους επόμενους μήνες σε φιλικό επίπεδο, μέχρι που σε κάποιο σημείο η σχέση τους… σοβάρεψε απότομα όταν ο Κένεντι την προσκάλεσε στο διαμέρισμά του στη Βοστόνη.

«Σε εκείνο το διαμέρισμα, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Έγερνε προς το μέρος μου κοιτώντας με στα μάτια με ειλικρινές βλέμμα. Πώς μπορούσα να αμφιβάλω για αυτή τη στιγμή βαθιάς σύνδεσης;», εξομολογείται η ίδια στο People.

Η 83χρονη παραδέχεται πως αρχικά δεν την απασχολούσαν καθόλου οι συνέπειες του γεγονότος ότι ο Κένεντι ήταν παντρεμένος. Μάλιστα, παράτησε μέχρι και τις σπουδές της προκειμένου να μετακομίσει στην Ουάσινγκτον το 1960, τη χρονιά που ο ίδιος εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η πρώην ερωμένη του JFK Νταϊάνα ντε Βεγκ

Ο δεσμός τους συνεχίστηκε για περίπου τέσσερα χρόνια, έως τους πρώτους μήνες του 1961, όταν, όπως αναφέρει, «οι δυο τους είχαν αρχίσει πια να απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον».

Αυτό συνέβη, εν μέρει, επειδή η τότε 23χρονη γυναίκα, κατάλαβε ότι δεν ήταν η μόνη που μονοπωλούσε το ερωτικό ενδιαφέρον του προέδρου.

«Διάβαζα για όλες εκείνες τις γυναίκες που του καταλόγιζαν στα περιοδικά και τις εφημερίδες ως ερωμένες με εμμονικό ενδιαφέρον», προσθέτει, παραδεχόμενη ότι «ζήλευε πάρα πολύ».

Στις επόμενες συναντήσεις τους που ακολούθησαν, η Ντε Βεγκ κατάλαβε ότι ο Κένεντι, στην πραγματικότητα, δεν την αγάπησε ποτέ του, η σχέση τους σταδιακά «πάγωσε» και η Ντε Βεγκ εγκατέλειψε τις ΗΠΑ για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στο Παρίσι. Το 1965 παντρεύτηκε τον Έλληνα Νικόλαο Ριζόπουλο, καθηγητή στο Γέιλ, και έκανε μαζί του δυο παιδιά, προτού τελικά πάρουν διαζύγιο.

«Μου πήρε χρόνια να συνέλθω»

Σύμφωνα με την 83χρονη, η σχέση αυτή «δεν ήταν επ’ ουδενί μια ρομαντική ιστορία» γι’ αυτό και «έκανε χρόνια να συνέλθει τελείως από την εμπειρία αυτού του δεσμού». Ενός δεσμού που ήταν μεν παράνομος, αλλά είχε όλα σχεδόν τα χαρακτηριστικά… μιας επίσημης σχέσης: συνήθιζε να την παίρνει μαζί του στις προεκλογικές του περιοδείες, την αποκαλούσε δημόσια «αγάπη μου» και την πήγαινε για δείπνο και καφέ.

Περνούσαν τον μισό τους χρόνο στο διαμέρισμα του Κένεντι στη Βοστόνη, ενώ συχνά έμεναν και στο Calyle Hotel του Upper East Side στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Η Ντε Βεγκ συνέχιζε να είναι δίπλα του, παντού, μια σκιώδης μεν παρουσία, αλλά παρ’ όλα αυτά κοντά του.

Προς αυτή την κατεύθυνση βοήθησε και ο ίδιος ο πρόεδρος ασφαλώς, «ταΐζοντας» τις ελπίδες της νεαρής κοπέλας και λέγοντάς της συνέχεια ότι «έβλεπε κάτι ξεχωριστό σε εκείνη». Όσο για την Τζάκι; Δεν την ανέφερε ποτέ του όσο ήμασταν μαζί και έτσι αποφάσισα να μην το σκέφτομαι» γράφει στο άρθρο της η Ντε Βεγκ, παραδεχόμενη ότι ειδικά τον πρώτο καιρό της σχέσης τους «αισθανόμουν σαν ερωτοχτυπημένη κοπέλα με σταρ του σινεμά».

O JFK και η Τζάκι Κένεντι

Και όμως, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Και η ίδια θυμάται πολύ καλά την στιγμή αυτή. «Ήταν είτε στο σπίτι του, είτε στο Οβάλ Γραφείο», λέει, ενώ αναφερόμενη στην είδηση της δολοφονίας του, τον Νοέμβριο του 1963, τονίζει:

«Απλώς μούδιασα», εξήγησε, αναφερόμενη στην ημέρα που έμαθε την είδηση του θανάτου του. «Έτρωγα βραδινό σε ένα μπιστρό στη γειτονιά μου και βγήκε στις ειδήσεις και σκέφτηκα πως δε γίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Πήγα σπίτι και ξάπλωσα στο κρεβάτι και την επόμενη μέρα αγόρασα όλες τις εφημερίδες».

Εντέλει, 60 ακριβώς χρόνια μετά το τέλος της σχέσης της με τον JFK, παραδέχεται ότι ήταν πολύ μικρή και πολύ αθώα για όλα αυτά.

«Πίστευα ότι ο σεβασμός και η ανάγκη για προσοχή, ήταν έρωτας. Αλλά δεν είχα άλλες εμπειρίες από σχέσεις. Δεν περίμενα να δεσμευθεί απέναντί μου, αλλά ήλπιζα να με αγαπήσει», καταλήγει με νόημα η Ντε Βεγκ.