Ο Rory Curtis, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον εγκέφαλο μετά από ένα τρομακτικό τροχαίο ατύχημα το 2012. Ο 25χρονος έχασε τον έλεγχο του οχήματός του όταν αυτό αναποδογύρισε αφού  πρώτα συγκρούστηκε με άλλα πέντε ΙΧ, στον αυτοκινητόδρομο M42 κοντά στο Τάμγουορθ, στο Σταφορνσάιρ της Βρετανίας.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έπεσε σε κώμα και όταν τελικά συνήλθε, έπειτα από μέρες, άρχισε να επικοινωνεί με το νοσηλευτικό προσωπικό σε άπταιστα Γαλλικά-αν και είχε κάνει ελάχιστα μαθήματα στο σχολείο-, ενώ το κορυφαίο όλων είναι ότι πίστευε ότι ήταν ο διάσημος ηθοποιός Μάθιου Μακόναχι!

Ο 25χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που παίζει στο Stourport Swifts FC, δεν αναγνώριζε τον εαυτό του στον καθρέφτη, αλλά τον Οσκαρικό ηθοποιό!

«Δεν μπορώ να θυμηθώ πολλά, αλλά θυμάμαι ότι στο μυαλό μου ήμουν ο Μάθιου Μακόναχι», λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του, περίπου δυο χρόνια μετά το ατύχημα. «Όταν πήγα στην τουαλέτα και είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη, σοκαρίστηκα γιατί δεν έμοιαζα με εκείνον, δεν ήξερα τι ακριβώς κοιτούσα» λέει στο swns.com.

«Μου πήρε καιρό για να συνειδητοποιήσω και να σκεφτώ: ‘αυτός είναι ηθοποιός, εγώ τι είμαι;’ Είχα πειστεί ότι ήμουν εκείνος…

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Μπέρμιγχαμ, ανέφεραν ότι ο νεαρός είχε υποστεί μια πολυεστιακή ενδοκρανιακή αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Τελικά ο Curtis, έχει ιαθεί πλήρως, δεν πιστεύει ότι είναι ο Μακόναχι ενώ πλέον μιλά άπταιστα Γαλλικά!