Ένα από τα πιο επιδραστικά μουσικά συγκροτήματα στην ιστορία της glam ροκ σκηνής, οι Kiss αποτελούν θρύλο για πολλούς, οι οποίοι μετά από σχεδόν 50 χρόνια από την δημιουργία τους εξακολουθούν να βρίσκουν την ενέργεια για να ροκάρουν όλη νύχτα. Έχοντας πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα δίσκων παγκοσμίως, εκτός από την μουσική τους έχουν ακόμη ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που τους κάνει μοναδικούς, στην κυριολεξία. Αυτό, φυσικά, δεν είναι άλλο από το μακιγιάζ τους. Για το οποίο έφτασε η ώρα να μάθετε όλα όσα πρέπει.

Κάθε συγκρότημα, όμως, που καταφέρνει να συνυπάρξει και να «επιβιώσει» για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα περνώντας διάφορα σκαμπανεβάσματα, χρειάζεται ένα «τέχνασμα», αναφέρει το grunge.com, που θα κρατήσει τη συνοχή του. Για παράδειγμα οι Beatles είχαν το μουσικό ταλέντο, ενώ οι Rolling Stones συνεχίζουν να γεμίζουν στάδια με την απίστευτη ενέργεια του Κιθ Ρίτσαρντς.

Από την άλλη οι Kiss είχαν το χαρακτηριστικό μακιγιάζ τους, το οποίο πολλές φορές ξεπερνούσε ακόμη και τη φήμη των μουσικών που το φορούσαν, και συνεχίζουν να το φοράνε στις εμφανίσεις τους μέχρι και σήμερα. Ένα μακιγιάζ που πολλές φορές έχει προκαλέσει κριτικές και σύγχυση και παρά την συνεισφορά του συγκροτήματος σε πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις, στη συνείδηση πολλών έχει ταυτιστεί με την πίστη των μελών του σε σκοτεινές και άλλες κοσμικές δυνάμεις. Ποια είναι, όμως, η πραγματική ιστορία του μακιγιάζ των Kiss που εδώ και σχεδόν 50 χρόνια αποτελεί συνώνυμο με το συγκρότημα;

Όπως αναφέρει το grunge.com, το όλο concept του μακιγιάζ των Kiss αποδίδεται στην έντονη, αντρική υπερηφάνεια. Περιγράφοντας σε μια συνέντευξή του στο Yahoo News, ο μπασίστας των Kiss Τζιν Σίμονς την glam rock σκηνή της δεκαετίας του ‘70, ανέφερε ότι «Την ίδια στιγμή που σχηματίζαμε το συγκρότημα στη Νέα Υόρκη, υπήρχε μια πολύ μεγάλη σκηνή με λάμψη, όπου τα αγόρια βασικά έμοιαζαν με κορίτσια. Εμείς, μοιάζαμε περισσότερο σαν ποδοσφαιριστές. Όλοι μας είχαμε πάνω από 1.82 ύψος και απλά όλο αυτό δεν μας ταίριαζε. Οι πρώτες φωτογραφίες που τραβήξαμε όταν το συγκρότημα συναντήθηκε για πρώτη φορά, μοιάζαμε με drag queens».

Αναφερόμενος, δε, στο πόσο πιο εύκολο και λιγότερο χρονοβόρο γενικότερα θα ήταν για την μπάντα να ανεβαίνει με τζιν και μπλουζάκια στη σκηνή, ο Σίμονς δήλωσε: «… δεν ήμασταν εμείς. Το να ανεβαίνουμε στη σκηνή ήταν σχεδόν ένα ιερό μέρος για εμάς, όπως η εκκλησία, και το να μοιάζουμε με “αλήτες” δεν έδειχνε καθόλου σεβασμό σε αυτό που κάναμε και πρεσβεύαμε. Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα του μακιγιάζ και του χαρακτηριστικού μας ντυσίματος».

Έτσι, για να αποστασιοποιηθούν από όλα αυτό επιλέξανε το συγκεκριμένο μακιγιάζ και ενδυμασία, προκειμένου να αποκτήσουν τη δική τους χαρακτηριστική εικόνα, η οποία, όπως έχουν οι ίδιοι αποκαλύψει, είναι εμπνευσμένη από το κοινό και το τι πίστευε για την προσωπικότητα του καθενός.