«Χαίρομαι που καλωσορίζω τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη ενός Ευρωπαίου υπουργού Εξωτερικών μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ για τη συνάντηση.

Μάλιστα, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε ότι «οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας είναι ισχυρές και γερές και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να τις αναπτύσσουμε και να τις ενισχύουμε», όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η συνάντηση επικεντρώθηκε σε διμερή και περιφερειακά θέματα, ενεργειακά ζητήματα και στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, όπως αναφέρει το ισραηλινό ΥΠΕΞ, οι υπουργοί συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα των κινήσεων που έκανε η Τουρκία στην περιοχή των Βαρωσίων στην Κύπρο και εξέφρασαν βαθιά ανησυχία γι’ αυτά τα βήματα.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας δήλωσε πως συζήτησε με τον ισραηλινό ομόλογό του σχετικά με «την τουρκική επιθετικότητα, την απαράδεκτη τουρκική στάση στο θέμα του Κυπριακού», ενώ τον ευχαρίστησε «για την ξεκάθαρη ισραηλινή τοποθέτηση και επίσης για τη δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».