Τόνοι σκουπιδιών «πνίγουν» τη Νάπολη

ΔΕΙΤΕ: Απειλείται η υγεία των κατοίκων


ΚΟΣΜΟΣ
23:22
17/11/2010
Τόνοι σκουπιδιών «πνίγουν» τη Νάπολη
loading

Τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στους δρόμους της Νάπολης, στη βόρεια Ιταλία, φτάνουν πλέον τους 3.000 τόνους, μετά το κλείσιμο μίας τοπικής χωματερής.

Πριν δύο εβδομάδες τα σκουπίδια που συσσωρεύονταν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Καμπανίας έφταναν τους 1.700 τόνους, όμως εδώ και τρεις ημέρες ο δήμαρχος του Τερτσίνιο, προαστίου της Νάπολης, απαγόρευσε με διάταγμα την εναπόθεση σκουπιδιών στην τοπική χωματερή εξαιτίας της μόλυνσης των υπόγειων υδάτων, επιδεινώνοντας την κατάσταση στη Νάπολη.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες το Τερτσίνιο είναι θέατρο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που ζητούν το κλείσιμο της ανοιχτής χωματερής που υπάρχει στην περιοχή και αντιτίθενται στο άνοιγμα μίας καινούργιας.

Σε όλη την περιφέρεια της Νάπολης τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους εκτιμάται ότι φτάνουν τους 9.000 τόνους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής έρευνας για το θέμα, Γκαετάνο Πεκορέλα, που μετέβη χθες στη Νάπολη.

«Χωρίς την παρέμβαση των αρχών κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε μία περιβαλλοντική καταστροφή μέσα στις επόμενες 30 ημέρες», προειδοποίησε ο Πεκορέλα.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει βάλει στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει