Μια αμφιλεγόμενη YouTuber συνελήφθη, κατηγορούμενη για παιδική πορνογραφία, στο Μέξικο Σίτι, αφότου έδειξε βίντεο με μια σεξουαλική επίθεση στους εκατομμύρια followers της.

Η Yoseline Hoffman, γνωστή ως YosStop, κρατήθηκε με απόφαση δικαστή χωρίς να της οριστεί εγγύηση, κατηγορούμενη ότι χρησιμοποίησε ένα βίντεο του 2018 με τον ομαδικό βιασμό ενός κοριτσιού για να ντροπιάσει το θύμα και να ξεκινήσει μια άσχημη εκστρατεία παρενόχλησης, σύμφωνα με την El País.

Η 30χρονη Hoffman έδειξε τις εικόνες σε ένα τηλέφωνο στη διάρκεια ενός βίντεο στο YouTube και προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο στο θύμα, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

«Αυτή η γυναίκα τους άφησε να βάλουν ένα μπουκάλι Moët στον κόλπο της για τρία πακέτα τσιγάρα. Και μετά αυτή η γυναίκα έγινε τόσο δημοφιλής επειδή ήταν τόσο π@@@@να», είπε στο βίντεο, το οποίο αργότερα διαγράφηκε.

Το θύμα, η Ainara Suárez κατήγγειλε τον Μάρτιο τέσσερις άνδρες για τον ομαδικό βιασμό που έγινε όταν ήταν 16 ετών το 2018. Υποστήριξε ότι οι άντρες, μαζί με την Hoffman και κάποιον φίλο, είχαν βίντεο της επίθεσης.

Μετά την αναφορά της Hoffman στην επίθεση στο YouTube, το βίντεο άρχισε να κυκλοφορεί σε πορνογραφικές ιστοσελίδες.

Η Suárez, η οποία χρειάστηκε θεραπεία για να ξεπεράσει τα όσα εφιαλτικά της συνέβησαν, λέει ότι είναι στόχος μιας εκστρατείας παρενόχλησης μετά το βίντεο της Hoffman. Δικηγόρος της δήλωσε πως είναι ξεκάθαρο ότι οι ενέργειες της YouTuber είναι εγκληματικές.

Η σταρ του YouTube πάλι αναφέρθηκε στο θέμα μέσω ενός μηνύματος στα social media. «Έχουν προσπαθήσει να με εμπλέξουν σε ένα αδίκημα που δεν διέπραξα ποτέ. Εμπιστεύομαι πλήρως όμως την αλήθεια και την κοινή λογική. Δυστυχώς, βρίσκομαι μπλεγμένη σε ένα θέμα που δεν έχει να κάνει με εμένα. Ελπίζω όμως όλα να ξεκαθαρίσουν σύντομα».

Η Hoffman, η μόνη που έχει συλληφθεί σχετικά με τη σεξουαλική επίθεση, βρίσκεται αντιμέτωπη με φυλάκιση 14 ετών αν καταδικαστεί.