«Θύελλα» αντιδράσεων έχει φέρει στην Τουρκία της οικονομικής δυσπραγίας το νέο θερινό παλάτι που ετοιμάζει ο Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα την ώρα που ο λαός της χώρας του πεινάει.

Το υπερπολυτελές νέο θέρετρο του Τούρκου προέδρου, αξίας 640 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών με τα 300 δωμάτια τις πισίνες και την ιδιωτική παραλία έχει κατασκευαστεί εδώ και δύο χρόνια αλλά ο αρχιτέκτονάς του έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια του προκαλώντας την αντίδραση των πολιτών που υποφέρουν.

Τις φωτογραφίες από το εξοχικό του Ερντογάν δημοσίευσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πρόεδρος Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος εστιάζοντας στα μέτρα λιτότητας στο δημόσιο και στα παιδιά που πάνε νηστικά για ύπνο στην Τουρκία.

«Αυτή είναι η εγκύκλιος εξοικονόμησης πόρων που δημοσίευσε ο Ερντογάν. Ένα νέο παλάτι! Βγάζει τέτοιες οδηγίες αλλά εξαιρεί τον εαυτό του. Γίνει παράδειγμα για το λαό σου. Έχει 13 αεροσκάφη, έχει στόλο με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα. Χάνουμε τα λογικά μας. Τα παιδιά στη χώρα πάνε να κοιμηθούνε πεινασμένα, κοιτάξτε το κέφι που έχει ο πρόεδρος» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Κιλιτσντάρογλου.

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η είδηση για το παλάτι του Τούρκου προέδρου έχει προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη και πυρά από την αντιπολίτευση, ωστόσο στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης δεν μεταδόθηκε ποτέ.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, επεσήμανε πως ό,τι και αν λέει η αντιπολίτευση αυτό που έχει σημασία είναι πως θα αντιδράσουν οι ψηφοφόροι του Ερντογάν στην Τουρκία της φτώχειας και του πληθωρισμού.

Τέλος θύμισε πως ο πρόεδρος της γειτονικής μας χώρας «έφτασε στην εξουσία ως ”παιδί του λαού΄΄ από τη φτωχογειτονιά Κασίμπασα και τώρα φέρεται να έχει θερινό παλάτι με ιδιωτικές πισίνες και ιδιωτική παραλία, 13 προεδρικά αεροσκάφη και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα».