Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναχώρησε σήμερα από την Ουάσινγκτον για πενθήμερη περιοδεία στο Μαρόκο, την Ουκρανία και την Τουρκία.

Στην Ουκρανία, ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ προκειμένου να συζητήσουν για «την ανάγκη να προχωρήσει η ουκρανική ηγεσία στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης» και για την «παραβίαση από τους Ρώσους» της κατάπαυσης του πυρός, για την οποία έχουν υπογραφεί συμφωνίες στο Μινσκ της Λευκορωσίας στις 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Στην Τουρκία, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίες θα επικεντρωθούν στη συνεργασία για την καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, καθώς και για την ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί λόγω της σύγκρουσης στη γειτονική Συρία.

Το Μαρόκο θα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Τζον Μπάιντεν, οι επαφές του οποίου στη χώρα αυτή θα αφορούν επίσης την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του ΙΚ.