Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ υπέβαλε την παραίτησή του αφού παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους κανόνες προστασίας από την Covid-19 καθώς αγκάλιασε και φίλησε μια σύμβουλό του μέσα στο γραφείο του.

Η Ντάουνινγκ Στριτ έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Χάνκοκ προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Σε επιστολή του τόνισε πως «η κυβέρνηση οφείλει σε όλους εκείνους που θυσίασαν τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας να είναι ειλικρινής όταν τους απογοητεύει».

Παράλληλα, επανέλαβε τη συγγνώμη του για την παραβίαση των κανόνων και απολογήθηκε στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, οι βρετανικές εφημερίδες «Sun» και «Daily Mail» δημοσίευσαν φωτογραφίες του 42χρονου, παντρεμένου υπουργού Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, και της επίσης παντρεμένης συμβούλου του, Τζίνα Κολαντάντζελο. Οι τρυφερές στιγμές τραβήχτηκαν τον περασμένο μήνα, εντός του υπουργείου, και οι δυο τους φαίνονται αγκαλιά και να φιλιούνται παθιασμένα, ενώ η στάση του σώματος δείχνει μεγάλη οικειότητα.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Ματ Χάνκοκ ζήτησε συγνώμη για την παραβίαση των κανόνων κοινωνικής απόστασης (την περίοδο που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες απαγορεύονταν οι κοινωνικές επαφές με άτομα εκτός οικογενειακού περιβάλλοντος), με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να αποδέχεται τη συγνώμη του και να θεωρεί το συμβάν λήξαν.