Άλλα 4,1 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία έδωσε ο γκουρού της επενδυτικής Γουόρεν Μπάφετ για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο δισεκατομμυριούχος έδωσε σε αγαθοεργίες μετοχές της Berkshire Hathaway, αξίας 4,1 δισ.

Ο Γουόρεν Μπάφετ δωρίζει 4,1 δισ. δολάρια: Η κοινωνία χρειάζεται τα χρήματά μου, εγώ όχι

Ο πιο πετυχημένος επενδυτής του κόσμου, όπως δικαίως θεωρείται, έχει δώσει τεράστια ποσά μέχρι στιγμής σε καλούς σκοπούς.

«Η κοινωνία χρειάζεται τα χρήματά μου, εγώ όχι», έγραψε στη δήλωσή του. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε και την αποχώρησή του από το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Η νέα δωρεά του τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στον στόχο του 2006, να δώσει όλες τις μετοχές του δηλαδή στην Berkshire Hathaway σε 5 οργανισμούς, μεταξύ αυτών και το ίδρυμα των Γκέιτς. Ο Μπάφετ έχει άλλες 238.624 μετοχές της Berkshire

«Σε πολλές δεκαετίες, έχω συγκεντρώσει έναν σχεδόν αδιανόητο χρηματικό ποσό κάνοντας απλώς αυτό που αγαπώ. Δεν έχω κάνει θυσίες, όπως δεν έχει και η οικογένειά μου», γράφει.

Ο Μπάφετ είναι επίσης συνιδρυτής του Giving Pledge, της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας που πήρε με τους Γκέιτς για να πείσουν τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου να δώσουν τα περισσότερα για φιλανθρωπικές δράσεις.

Η παραίτησή του από το ίδρυμα του καλού του φίλου προκάλεσε ερωτηματικά προς πάσα κατεύθυνση, εκείνος πάντως είπε πως έχει ήδη παραιτηθεί από όλα τα διοικητικά συμβούλια που λειτουργούσε ως μέλος, εκτός φυσικά από εκείνο της Berkshire Hathaway.

«Η φυσική μου παρουσία δεν χρειάζεται κατά κανέναν τρόπο» για να συνεχίσει το ίδρυμα να πετυχαίνει τους στόχους του, έγραψε…