Η Κίνα συνέστησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της διαδικτυακής πλατφόρμας Meituan, τον Γουάνγκ Σινγκ, να διατηρήσει χαμηλό προφίλ μετά την ανάρτηση ενός αρχαίου κινεζικού ποιήματος τον περασμένο μήνα που προκάλεσε κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη βύθιση των μετοχών της εν λόγω πλατφόρμας αγοράς και διανομής προϊόντων, μετέδωσε σήμερα το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, αναφέρει το ΑΠΕ.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάλεσαν πρόσφατα σε μια συνάντηση τον ιδρυτή της τρίτης μεγαλύτερης τεχνολογικής εταιρίας της Κίνας και του είπαν να αποφύγει τη δημοσιότητα, τουλάχιστον προσωρινά, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο ανθρώπους με γνώση του θέματος χωρίς να τους κατονομάζει. Η Meituan δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Το ποίημα, που αναρτήθηκε στις 6 Μαΐου σε ένα μικρό μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο χρηματοδοτεί ο Ουάνγκ, επικρίνει τον αυτοκράτορα της δυναστείας Τσιν, που έκαιγε βιβλία αντιφρονούντων διανοουμένων, αλλά στο τέλος ανατράπηκε από αναλφάβητους.

Πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ερμήνευσαν την ανάρτηση ως μια έμμεση αναφορά στην αντιμονοπωλιακή εκστρατεία του προέδρου Σι Τζινπίνγκ. Ο Γουάνγκ είπε πως αναφερόταν σε επιχειρηματικούς αντιπάλους, λέγοντας πως «οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι είναι συχνά αυτοί που δεν το περιμένουμε». Η αρχική ανάρτηση έχει αποσυρθεί από τότε. Τον Απρίλιο, η Κίνα ξεκίνησε μια έρευνα κατά των μονοπωλίων σε βάρος της Meituan καθώς εντείνει τον έλεγχο της οικονομίας των διαδικτυακών πλατφορμών που επεκτείνεται.