Δύο κρούσματα του ινδικού παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού εντόπισαν οι αρχές της Ουγγαρίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός αξιωματούχος που είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της covid-19.

Η Ουγγαρία έχει πληγεί σφοδρά από την πανδημία και σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από covid-19 ανά 100.000 κατοίκους. Ένα ιδιαίτερα φονικό τρίτο κύμα της επιδημίας άρχισε να υποχωρεί μετά την έναρξη μιας επιθετικής εκστρατείας ανοσοποίησης, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

«Το ινδικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού είναι παρόν στην Ουγγαρία, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος της πανδημίας» δήλωσε σήμερα ο Ιστβάν Γκιόργκι, υφυπουργός και επικεφαλής της ομάδας κρούσης της κυβέρνησης για την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19.

Σύμφωνα με την Σεσίλια Μούλερ, επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της Ουγγαρίας, ο ένας από τους δύο ασθενείς που μολύνθηκαν με το συγκεκριμένο στέλεχος του κορονοϊού έχει ήδη αναρρώσει. Ωστόσο η ιχνηλάτηση των επαφών τους δεν επέτρεψε στις αρχές να κατανοήσουν πώς μολύνθηκαν καθώς κανένας από αυτούς δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.