Η Alyssa Carson διαφέρει κατά πολύ από τις υπόλοιπες συνομήλικές της. Τη στιγμή που μια μέση 13χρονη κάνει όνειρα που φτάνουν μέχρι το… διάστημα, εκείνη είναι αποφασισμένη να το κατακτήσει στην πραγματικότητα.

Η νεαρή από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, ίσως είναι η πρώτη άνθρωπος που θα βρεθεί στον Άρη, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα.

Κι αυτό γιατί η Alyssa θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει η NASA για την παρθενική απόβαση στον Άρη. Είναι το πρώτο πρόσωπο που έχει παρακολουθήσει και τα τρία space camps και εκπαιδεύεται ως αστροναύτης από την ηλικία των τεσσάρων! Η ίδια λοιπόν δεν θα μπορούσε να μην είναι είναι αποφασισμένη να είναι το πρώτο πρόσωπο για να προσγειωθεί στον Άρη.


Η μικρή Carson εξηγεί σε ένα αφιέρωμα του BBC ότι θέλει να πάει στον Άρη, επειδή «αυτό είναι ένα μέρος που δεν έχει πάει κανείς».

«Έχω σκεφτεί ότι πιθανότατα όταν μεγαλώσω να θέλω να κάνω και άλλα πράγματα, αλλά το να γίνω αστροναύτης ήταν πάντα πρώτο στη λίστα μου», εξηγεί.

Η 13χρονη μιλάει ισπανικά, γαλλικά και κινέζικα, και συχνά ανεβάζει tweets σχετικά με τα ταξίδια της στην NASA από το στρατόπεδο εκπαίδευσης, και τις ομιλίες που δίνει για να εμπνεύσει τα άλλα παιδιά να επιτύχουν τους στόχους τους.

«Δεν θέλω να βρεθεί κάποιο εμπόδιο και να με σταματήσει από το να πάω στον Άρη» λέει και τονίζει με νόημα: «Η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή». Και η NASA την παίρνει στα σοβαρά: «Είναι στην τέλεια ηλικία για να γίνει μια μέρα αστροναύτης και πιθανότατα να ταξιδέψει στον Άρη», δηλώνει ο Paul Foreman από τη διαστημική υπηρεσία.