Μπροστά από ένα κέντρο διασκέδασης στην Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία εξερράγη χειροβομβίδα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν 13.

Σύμφωνα με τον υπαρχηγό της αστυνομίας Χαΐρι Αχράσα άλλη μία χειροβομβίδα, η οποία δεν εξερράγη, βρέθηκε κάτω από ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην οδό Τζαλάν Μπούκιτ Μπιντάνγκ, η οποία είναι γεμάτη με μπαρ και άλλα κέντρα διασκέδασης. Στους τραυματίες περιλαμβάνονται ένας Ταϊλανδός, ένας Σιγκαπουριανός και ένας κινέζος τουρίστας.

«Το επεισόδιο φαίνεται πως σχετίζεται με συμμορίες», δήλωσε ένας άλλος αστυνομικός ζητώντας να μην κατονομασθεί, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τζνάιντι Τζααφάρ δήλωσε πως η αστυνομία ανακρίνει πιθανούς υπόπτους για την έκρηξη. «Μπορεί να ευθύνονται ντόπιοι ή μετανάστες. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε επιχειρηματική αντιπαλότητα ανάμεσα στις λέσχες στην περιοχή. Υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα» δήλωσε απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο.

Από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τέτοια επεισόδια είναι σπάνια στην Μαλαισία, μια χώρα 28 εκατ. κατοίκων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μουσουλμάνοι. Όμως οι αρχές εκφράζουν ανησυχίες για ενδεχόμενη αύξηση της βίας, δεδομένου του αριθμού των Μαλαισιανών που υπάρχουν υποψίες ότι έχουν ενταχθεί στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που πολεμάει στη Συρία και το Ιράκ.