Νέα στοιχεία για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε πριν από επτά χρόνια με τα ίχνη του αεροσκάφους να μην έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα, έρχονται στο φως μετά από νέα έρευνα.

Σύμφωνα με το news.com.au, ο μηχανικός αεροσκαφών, Richard Godfrey, που ερευνά τη μοιραία πτήση MH370 της Malaysian Airlines από το 2014 αναφέρει, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ότι ο πιλότος έκανε εσκεμμένα ελιγμούς, έχοντας σχεδιάσει προσεκτικά ένα πλάνο πτήσης ώστε να αποφύγει να δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα για το πού πηγαίνει το αεροπλάνο.

Τα ίχνη του αεροσκάφους δεν έχουν βρεθεί ωστόσο μια από τις θεωρίες είναι ότι για την εξαφάνισή του του ευθύνεται ο πιλότος, κάτι που ενισχύεται από τα νέα στοιχεία της έρευνας.

Το Boeing 777 με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο στις 8 Μαρτίου του 2014. Μάλιστα το αεροσκάφος άλλαξε το σχέδιο πτήσης του κάνοντας μια ανεξήγητη στροφή και επέστρεψε στην χερσόνησο Malay και τα Στενά του Μαλακά πριν εξαφανιστεί, παίρνοντας μαζί του 238 επιβάτες.