Μέλος των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων δέχτηκε επίθεση σήμερα, στο Σίδνεϊ, από δύο άνδρες «μεσανατολικής καταγωγής, σύμφωνα με την εμφάνισή τους», ανακοίνωσε η αστυνομία, δύο ημέρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό εφήβου ο οποίος νωρίτερα είχε επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον δύο αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, τους οποίους τραυμάτισε.

Δύο άνδρες πλησίασαν τον αξιωματικό, που ήταν ένστολος, τον απείλησαν και του επιτέθηκαν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ο αξιωματικός που φέρει μώλωπες, ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία.

Η Αυστραλία που είναι πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ και λαμβάνει μέρος στην κλιμάκωση της δράσης κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό για τον κίνδυνο επιθέσεων από αυστραλούς τζιχαντιστές που επιστρέφουν από τις συγκρούσεις της Μέσης Ανατολής.

Την Τρίτη, ο 18χρονος Αμπντούλ Νούμαν Χαϊντέρ πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη Μελβούρνη, μετά την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε εναντίον τους.

Σημαίνοντες αυστραλοί μουσουλμάνοι δηλώνουν ότι η κοινότητά τους στοχοποιείται αδίκως από τις δυνάμεις της τάξης και απειλείται από δεξιές οργανώσεις, καθώς η σκληρή πολιτική της κυβέρνησης για την καταπολέμηση των ριζοσπαστών ισλαμιστών κινδυνεύει να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες.