Ο πλειοδότης αυτής της δημοπρασίας σίγουρα θα είναι λάτρης της Φυσικής Ιστορίας. Θα πρέπει ακόμη να… μη μένει σε διαμέρισμα, εκτός κι αν μιλάμε για σπίτι πολλών εκατοντάδων τετραγωνικών.

Κι αυτό γιατί αυτός που θα καταφέρει να αποκτήσει το έκθεμα, που πρόκειται να τεθεί σε δημοπρασία τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Αγγλία, θα πρέπει να έχει αρκετό χώρο για να το τοποθετήσει.

Ενδιαφέρον για το πολύ σπάνιο αυτό έκθεμα αναμένεται να δείξουν αρκετοί ιδιώτες, αλλά και μουσεία από όλον τον κόσμο, καθώς θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ένα σχεδόν ολοκληρωμένο σκελετό –συμπεριλαμβανομένων των χαυλιόδοντων- από ένα… μαμούθ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, το έκθεμα αναμένεται να «πιάσει» 150.000-250.000 λίρες Αγγλίας, όταν βγει στο «σφυρί» σε λίγο καιρό από τώρα.

Το μαμούθ έζησε πριν από 10.000 χρόνια, κατά την Εποχή των Παγετώνων. Ο σκελετός του φτάνει τα 3,5 μέτρα σε ύψος και 5,5 μέτρα σε μήκος. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ανήκε σε αρσενικό μαμούθ, το οποίο μπορεί να ζύγιζε μέχρι και 6 τόνους.



Μέχρι τώρα ο σκελετός ανήκε σε συλλογή ιδιώτη από την ανατολική Ευρώπη.

Θα τεθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Summers Place Auctions, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου.