Ένας συνταξιούχος αστυνομικός από την Πενσιλβάνια είναι αντιμέτωπος με 122 κατηγορίες παρενόχλησης και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που χρονολογούνται πριν από 2 δεκαετίες.

Η εγγύηση μάλιστα για την αποφυλάκισή του σκαρφάλωσε την Τρίτη στα 250.000 δολάρια, όταν η εισαγγελία ισχυρίστηκε ότι κατέθεσαν εναντίον του και νέα θύματα.

Ο 53χρονος σήμερα James Carey, αστυνομικός καριέρας και οδηγός σχολικού λεωφορείου αργότερα, κατηγορήθηκε στις αρχές του μήνα για τη σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον 4 ανήλικων αγοριών. Το έγκλημά του ήταν συνεχόμενο, οι υποθέσεις πηγαίνουν πίσω ως και το 2001.

Ο Carey κλήθηκε εκ νέου στο δικαστήριο μετά τις νέες καταθέσεις θυμάτων, με τον δικαστή να χαρακτηρίζει μάλιστα την εγγύηση που του είχε επιβληθεί «θλιβερά ανεπαρκή».

Στον Carey είχε επιβληθεί εγγύηση 100.000 δολαρίων, έδωσε όμως 10.000 δολάρια και αφέθηκε ελεύθερος πριν από 2 εβδομάδες.

Ο εισαγγελέας της κομητείας, Matt Weintraub, χαρακτήρισε «αστείο» το ποσό: «Δεν μπορώ να απαντήσω για το τι κρύβεται στο μυαλό ενός δικαστή. Μακάρι να μπορούσα, αλλά δεν μπορώ».

Ο πρώην αστυνομικός επιμένει πως είναι αθώος, λέγοντας πως θα αποδειχθούν όλα στη δικαστική αίθουσα…