Η θλίψη της ήταν ανείπωτη. Ο χρόνος μπορεί να είναι «γιατρός», αλλά δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τη δυνατότητα να περιμένουν να περάσει για να απαλυνθεί ο πόνος τους. Κάποιοι βρίσκουν πιο… ριζοσπαστικές λύσεις, όπως μια Αμερικανίδα που ντύθηκε νύφη και φωτογραφήθηκε «ξορκίζοντας» έτσι το χαμό του αγαπημένου της.

Η Τζανίν έκανε τις απαραίτητες ετοιμασίες για το γάμο της με τον Τζόνι. Μόλις 52 ημέρες πριν την τελετή, την 1η Μαΐου, ο αρραβωνιαστικός έφυγε από τη ζωή αφήνοντας τη με ένα τεράστιο κενό στην ψυχή της και τίποτα να περιμένει πλέον. Ένιωθε ότι για εκείνη όλα είχαν τελειώσει και πως η ζωή της δεν είχε κανένα νόημα πλέον. Μόνο που η Τζανίν δεν επέλεξε τη λύση της αργής λήθης ή της ψυχοθεραπείας, όπως της έλεγε ο περίγυρος της να κάνει.

Διάλεξε έναν τρόπο, εκείνον που θεωρούσε η ίδια ότι θα τη λύτρωνε από το μαρτύριο που βίωνε. Επέλεξε να φορέσει το νυφικό -που θα τη «συνόδευε» στην εκκλησία σε λίγο καιρό αν η ζωή δεν τα έφερνε διαφορετικά- και να ταξιδέψει στη Ριβιέρα Μάγια του Μεξικό και να γίνει η… ηρωίδα μιας διαφορετικής φωτογράφισης. Ζήτησε από τον φωτογράφο Matt Adcock of Del Sol να της δώσει τη δυνατότητα να ξεχάσει. Όταν εκείνος τη ρώτησε πως θα το πετύχαινε αυτό με μερικά «κλικ» της μηχανής, του εξήγησε πως με αυτό τον τρόπο θα έλεγε το «αντίο» της στον Τζόνι. Ένιωθε πως έτσι θα απελευθερωνόταν και, απ’ ότι λέει, το κατάφερε.

Θα τη δείτε να ποζάρει με τη φωτογραφία του πρώην μνηστήρα της αγκαλιά και σε όλες τις υπόλοιπες να… ξεφεύγει. Μέχρι και να βουτά στη θάλασσα με το νυφικό. «Μόλις τελείωσε (η φωτογράφιση) ένιωσα πιο ζωντανή από ποτέ, ιδίως από την 1η Μαΐου που έχασα τον Τζόνι. Ειλικρινά αισθάνθηκα ότι με κοιτούσε από ψηλά και μου χαμογελούσε όση ώρα φωτογραφιζόμουν. Πλέον μπορώ να δω τη ζωή με αισιοδοξία, αλλά δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ για ποιο λόγο ήρθα εδώ. Θέλω όμως να προχωρήσω, να ταξιδέψω, να γνωρίσω κόσμο. Μετά τη φωτογράφιση νιώθω ότι μπορώ να τα κάνω όλα αυτά». Ελευθερώθηκε…


Δείτε τη φωτογράφιση της…

Με τη φωτογραφία του αγαπημένου της Τζόνι στην αγκαλιά της, λίγο πριν βρεθεί στην παραλία για τις υπόλοιπες πόζες.