Αποσπάσματα από το νέο βιβλίο με τίτλο «Πρίγκιπας Χάρι: Αδελφός, Στρατιώτης, Γιος» έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Penny Junor ο οποίος έδωσε στη Daily Mail μερικά αποσπάσματα. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου, με αφορμή τα 30α γενέθλια του πρίγκιπα Χάρι και αναφέρεται στη ζωή του δευτερότοκου πρίγκιπα, στη σχέση του με τη μητέρα του, ενώ αποκαλύπτει και πολλά «βασιλικά» μυστικά!
Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στο βιβλίο, οι δύο πρίγκιπες αντέδρασαν όταν ξέσπασε το σκάνδαλο μεταξύ του πατέρα τους και της Καμίλα. Οι τηλεφωνικές αποκαλύψεις, στις οποίες ο Κάρολος έλεγε πως ήθελε να είναι συνεχώς με τη γυναίκα που αγαπούσε, τάραξαν τον Γουίλιαμ και τον Χάρι, παρά την προσπάθεια του παλατιού να μην φτάσουν τα δημοσιεύματα στα χέρια των δύο πριγκίπων.

Όμως αυτό κατέστη αδύνατο σε ένα σχολείο με εκατοντάδες έφηβους. Έτσι πήγαν μόνα τους διακοπές, χωρίς γονείς ή νταντάδες, με ένα φιλικό ζευγάρι. Εκεί ένα απλό ατύχημα του Χάρι που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει το γόνατό του και τον οδήγησε σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα του αγοριού με γοερά κλάματα που ερμηνεύτηκε ως ξέσπασμα της ψυχολογική τους έντασης. Ήταν μόλις 8 χρονών, ο αδελφός του 11 και οι γονείς του ήταν πρωτοσέλιδο για τις ερωτικές τους περιπέτειες.

Το περιστατικό αυτό δεν δείχνει μόνο την πρώτη ίσως φορά που η μητέρα του δεν ήταν κοντά του για να τον παρηγορήσει, αλλά προδιαγράφει και μια αντίστροφη πορεία: Ήταν αυτός και ο αδελφός του που έσπευδαν να παρηγορήσουν τη μητέρα της στα συνεχή κυκλοθυμικά ξεσπάσμάτά της κάθε φορά που γινόταν μια νέα αποκάλυψη.

Στο βιβλίο ο συγγραφέας γράφει επίσης πως απελπισμένη η Νταϊάνα κάποια στιγμή τηλεφώνησε στην Καμίλα και της είπε «Έστειλα κάποιους να σε σκοτώσουν. Είναι έξω στον κήπο σου. Κοίτα από το παράθυρο. Τους βλέπεις;» Τηλεφωνούσε όμως συνεχώς και στον Κάρολο ξεσπώντας σε λυγμούς και λέγοντας πως είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να σώσουν τον γάμο τους.

Η θλιμμένη πριγκίπισσα, έγινε κτητική και καταπιεστική με τα παιδιά της. Ο Γουίλιαμ υπέστη σοκ όταν μια μέρα εντελώς ξαφνικά η Νταϊάνα απέλυσε την νταντά του Barbara Barnes στο κρεβάτι της οποίας έτρεχε κάθε πρωί μόλις ξυπνούσε. Η Νταϊάνα την έβλεπε σαν απειλή. Ήθελε οι γιοί της να αγαπάνε μόνο την ίδια, να έχουν εξάρτηση από αυτήν. Τους ρωτούσε συνεχώς «ποιος σας αγαπάει περισσότερο;»