Ένας πατέρας οδήγησε 320 χιλιόμετρα μέσα σε συνθήκες χιονοθύελλας για να σώσει την κόρη του, κατέληξε ωστόσο να ζητήσει βοήθεια ο ίδιος.

Ο πεπειραμένος πεζοπόρος πήρε το αμάξι του μέσα στη νύχτα και ταξίδεψε από το Κάρντιφ της Ουαλίας στην οροσειρά Snowdonia, στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου είχε πάει για κάμπινγκ η 22χρονη κόρη του.

Το πυκνό χιόνι όμως και οι κακές καιρικές συνθήκες τον ανάγκασαν να σταματήσει και να συνειδητοποιήσει πως χρειαζόταν επειγόντως βοήθεια. Δεν κατάφερε να βρει την κόρη του, σώθηκαν όμως αμφότεροι από την ορεινή ομάδα διάσωσης Ogwen Valley Mountain Rescue Τeam.

Η μικρή είχε κατασκηνώσει σε μια βουνοκορφή, ο καιρός άλλαξε ωστόσο απότομα με πυκνή χιονόπτωση και δυνατούς ανέμους.

Οι διασώστες δήλωσαν στο BBC πως η σκηνή της ελεύθερης κατασκηνώτριας παρασύρθηκε από τον αέρα και εκείνη τηλεφώνησε στον πατέρα της για βοήθεια. Εκείνος δεν το σκέφτηκε δεύτερη στιγμή, πήρε το αμάξι από το Κάρντιφ και οδήγησε 320 χιλιόμετρα μέσα στο πυκνό σκοτάδι.

Όσο εκείνος ανέβαινε στο βουνό, η κόρη κατάφερε να βγει στον επαρχιακό δρόμο. «Σε τέτοιες συνθήκες, πέρασαν προφανώς ο ένας δίπλα από τον άλλο σαν πλοία τη νύχτα», σχολίασε ο Chris Lloyd της ομάδας διάσωσης.

«Εκείνος είχε προχωρήσει ψηλά, όταν συνειδητοποίησε πως θα ήταν πολύ μεγαλύτερη πρόκληση». Το περιστατικό κατέληξε με την κόρη πίσω στην ασφάλεια του αυτοκινήτου της και τον πατέρα να κινδυνεύει στο βουνό.

Οχτώ άντρες κινητοποιήθηκαν και βρήκαν τον πατέρα στον δρόμο της επιστροφής από τη βουνοκορφή.