Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει να ξεκινήσει την Παρασκευή στο Μινσκ της Λευκορωσίας η ειρηνευτική διαδικασία για τις ανατολικές επαρχίες της χώρας του και απηύθυνε έκκληση στους πολιτικούς να στηρίξουν αυτές τις συνομιλίες.

«Ελπίζω πραγματικά ότι την Παρασκευή στο Μινσκ θα αρχίσει επιτέλους η ειρηνευτική διαδικασία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

«Ο λαός της Ουκρανίας τάσσεται υπέρ της ειρήνης ενώ οι πολιτικοί θέλουν να παίξουν με τον πόλεμο. Θέλω να τονίσω ότι δεν θα το επιτρέψω αυτό», πρόσθεσε.

Εκπρόσωποι της Ουκρανίας, της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, η λεγόμενη «ομάδα επαφής», θα συναντηθούν την Παρασκευή στο Μινσκ με την ελπίδα ότι οι επαφές αυτές θα οδηγήσουν στον τερματισμό της σύγκρουσης, που συνεχίζεται εδώ και έξι μήνες, μεταξύ του στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.