Η κρίση στην Ουκρανία δεν μπορεί να επιλυθεί με περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση και χωρίς να ξεκινήσει ένας ειρηνευτικός διάλογος με τους εκπροσώπους των ρωσόφωνων ανατολικών επαρχιών της χώρας, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι σήμερα η ουκρανική κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω μιας περαιτέρω κλιμάκωσης της στρατιωτικής δράσης, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα ζωτικής σημασίας συμφέροντα των νοτιοανατολικών επαρχιών της χώρας και χωρίς έναν ειρηνικό διάλογο με τους εκπροσώπους τους», είπε ο Πούτιν.

Μιλώντας στη σύνοδο για την ουκρανική κρίση που πραγματοποιείται στο Μινσκ ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η οικονομία της χώρας του θα απολέσει περίπου 100 δισεκατομμύρια ρούβλια (2 δισ. ευρώ), αν ευρωπαϊκά προϊόντα φτάσουν στη ρωσική αγορά μέσω της Ουκρανίας, μετά την υπογραφή από το Κίεβο μιας εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρακάμπτοντας τους δασμούς που επιβάλλει η Μόσχα στα ευρωπαϊκά αγαθά.

«Σε αυτή την περίπτωση η Ρωσία δεν μπορεί να μείνει αδρανής και απλώς θα αναγκαστούμε να λάβουμε αποφασιστικά μέτρα για να προστατεύσουμε την αγορά μας», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη συμφωνία σύνδεσης που έχει συνάψει το Κίεβο με την ΕΕ, ο ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η Μόσχα «πάντα σεβόταν και σέβεται» τις επιλογές των κρατών, όμως αυτές δεν θα πρέπει να γίνονται εις βάρος άλλων κρατών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.