Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Γαλλίας, καθώς ο διάσημος σκηνοθέτης Αλέν Φρανσόν, τραυματίστηκε σοβαρά από μαχαίρι σήμερα στο Μονπελιέ, σε συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Το θετικό είναι πως η ζωή του δεν κινδυνεύει πλέον.

Ο 76χρονος κατέρρευσε στον δρόμο, κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, στο ιστορικό κέντρο της πόλης του γαλλικού νότου, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Έχοντας τραυματιστεί σοβαρά στον λαιμό, ο Φρανσόν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους πυροσβέστες, σύμφωνα με την Περιφερειακή Υπηρεσία Δημόσιας Τάξης, η οποία ανακάλυψε ίχνη αίματος σε διάφορους δρόμους.

Το απόγευμα εγχειρίστηκε και η ζωή δεν απειλείται πλέον, σύμφωνα με την Αστυνομία και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τίποτα δεν εξηγεί προς το παρόν την επίθεση και οι Αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε καμία προσαγωγή.

«Οι ερευνητές δεν έχουν εντοπίσει όπλα προς το παρόν», συμπλήρωσε η αστυνομία.

Ο σκηνοθέτης παρέδιδε, από τα μέσα Φεβρουαρίου, μαθήματα στην Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Μονπελιέ.

«Ο αγαπημένος μου Αλέν Φρανσόν δέχθηκε μια φρικτή επίθεση στο Μονπελιέ (…). Ευχαριστώ τους διασώστες και το ιατρικό προσωπικό, που τον φρόντισαν γρήγορα. Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε εκείνον και τους οικείους του», έγραψε σε tweet η υπουργός Πολιτισμού, Ροζελίν Μπασελό.

Γεννηθείς το 1945 στο Σεντ Ετιέν, ο Αλέν Φρανσόν, που έχει τιμηθεί τρεις φορές με το γαλλικό βραβείο θεάτρου Molière και είναι μεγάλος θαυμαστής του Τσέχοφ και προασπιστής των σύγχρονων συγγραφέων, έχει ανεβάσει πάνω από 100 έργα σε διάστημα μισού και πλέον αιώνα.