Περίεργη υπόθεση με απειλητικές επιστολές που έχουν αποσταλεί σε πολιτικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους της Κύπρου ερευνούν οι αρχές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παραλήπτες των επιστολών ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, οι αρχηγοί του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ κύριοι Νίκος Αναστασιάδης και Μάριος Καρογιάν και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, σε μία από τις απειλητικές επιστολές κρυβόταν και ένα μικρό μαχαίρι.

Η Κυπριακή αστυνομία προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός, κάνοντας λόγο για απειλές «χαμηλού κινδύνου» που «στερούνται σοβαρότητας». Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός η αστυνομία διερευνά την υπόθεση από τις αρχές Οκτωβρίου και με βάση τα στοιχεία και τις ενδείξεις, από τις μέχρι τώρα έρευνες, φαίνεται να πρόκειται για απειλές που αξιολογούνται ως «χαμηλού κινδύνου» και δεν συγκεντρώνουν καμία πιθανότητα να υλοποιηθούν με οποιοδήποτε τρόπο εναντίον των παραληπτών τους.

Δήλωσε παράλληλα πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και οι ανακρίσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με απώτερο στόχο τον εντοπισμό του συντάκτη ή αποστολέα των επιστολών.