Ένας 18χρονος νεαρός από την Ιταλία σκότωσε τον πατέρα του για να υπερασπιστεί τη μαμά του, μέσα σε ένα εφιαλτικό σκηνικό χρόνιας ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Alex Pompa μαχαίρωσε 24 φορές τον 52χρονο πατέρα του Giuseppe σε εκείνον τον ομηρικό καυγά που σημειώθηκε στις 30 Απριλίου 2020.

Η αστυνομική έρευνα βρήκε πως ο Giuseppe κακοποιούσε για χρόνια τη σύζυγό του. Εκείνη τη μέρα όμως ο 18χρονος γιος μπήκε μπροστά για να τη σώσει.

Ο έφηβος είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά το έγκλημα και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες ανθρωποκτονίας. Αν καταδικαστεί, είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Ο Alex ομολόγησε από την πρώτη στιγμή τη θανάσιμη επίθεση στον μπαμπά του. Ο Giuseppe κακοποιούσε συναισθηματικά και σωματικά τη γυναίκα του εδώ και χρόνια. Της τηλεφωνούσε μάλιστα συνεχώς μέσα στη μέρα για να ξέρει πάντα πού βρίσκεται.

Το μοιραίο βράδυ, ο Alex και ο αδερφός του έστειλαν ένα μήνυμα στον θείο τους, καθώς φοβόταν άλλο ένα βίαιο ξέσπασμα του μπαμπά στη μαμά: «Μόνο εσύ ακούς. Πρέπει να κάνεις κάτι άμεσα. Εδώ ρισκάρουμε όλοι τις ζωές μας», έγραψαν τα δύο παιδιά στον θείο.

Οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν. Ο Giuseppe επιτέθηκε στη γυναίκα του σε άλλο ένα ξέσπασμα ζήλιας. Όταν της εκτόξευσε στο πρόσωπο το κινητό, ο 17χρονος τότε Alex είπε να παρέμβει.

Πήγε στην κουζίνα, πήρε ένα μαχαίρι και μαχαίρωσε επανειλημμένως τον πατέρα του. Και μετά πήρε την αστυνομία και εξήγησε τι είχε συμβεί.