Τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί από τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου που σημειώθηκε την Πέμπτη στη νοτιοανατολική Τουρκία, με έναν αντιπτέραρχο να είναι ανάμεσά τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι από τη συντριβή είχαν χάσει τη ζωή τους εννέα άνθρωποι και τέσσερις τραυματίστηκαν, ωστόσο ένα ακόμα άτομο υπέκυψε στα τραύματά του.

Όπως επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Anadolu, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελίμ, μέσω twitter, ένας από τους νεκρούς είναι ο διοικητής του 8ου σώματος στρατού, Ορμάν Ερμπάς.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από την επαρχία Μπίνγκολ. Η επαφή μαζί του χάθηκε και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Το ελικόπτερο, ένα Cougar που έχει κατασκευαστεί από την Airbus, απογειώθηκε από την πόλη Μπινγκιόλ με προορισμό το Τατβάν, στις 12.55 ώρα Ελλάδας. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ξεκίνησαν όταν χάθηκε η επαφή με αυτό στις 13.25 ώρα Ελλάδας.

Οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το σημείο της συντριβής, αφότου ανέπτυξαν drone, ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.