Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος του AKP, έβαλε θέμα διερευνητικών επαφών, σημειώνοντας πως: «Υποστηρίζουμε θερμά την υγιή πρόοδο των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε το θετικό έδαφος στις επαφές αλλά η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις με δηλώσεις. Είμαστε γείτονες, έχουμε ζήσει μαζί και θα συνεχίσουμε να ζούμε μαζί. (…)

Εάν συνεχίσετε να κάνετε προκλητικές δηλώσεις, εάν συνεχίσετε να κάνετε δηλώσεις που βλάπτουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των τουρκοκύπριων, εάν συνεχίσετε να κάνετε δηλώσεις που βάζουν στο στόχαστρο τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για την αποσταθεροποίηση των σχέσεων μας».

«Καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό και ειδικά τον υπουργό Εξωτερικών να χρησιμοποιήσουν μια πιο υγιεινή γλώσσα», συνέχισε στο ίδιο προκλητικό ύφος ο Τσελίκ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.