Ένα αγοράκι 2 χρονών ήταν αυτό που πλήρωσε την ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στη μητέρα του και μια γυναίκα που ζητιάνευε στο μετρό της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας την Κυριακή.

Το παιδί καθόταν στην αγκαλιά της μαμάς του μέσα στον συρμό του Μανχάταν το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν μπήκε στο βαγόνι μια γυναίκα που ζητούσε ελεημοσύνη από τον κόσμο.

«Κυρία μου, μπορείτε παρακαλώ να παραμείνετε σε απόσταση 2 μέτρων;», φέρεται να είπε η μαμά στην άγνωστη γυναίκα, σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών στην εφημερίδα New York Post.

Η γυναίκα πλησίασε και πάτησε τη μαμά στο πόδι. Εκείνη τη ρώτησε «γιατί με πάτησες;» και η γυναίκα βγήκε εκτός εαυτού, εκτοξεύοντας χτυπήματα εναντίον της, ένα από τα οποία βρήκε το παιδί στο πρόσωπο.

Επιβάτισσα σηκώθηκε για να απομακρύνει τη μαινόμενη γυναίκα πάνω από τη μαμά και το παιδί, το οποίο έφερε ευδιάκριτα σημάδια από την επίθεση.

Η γυναίκα πρόλαβε να κατέβει από το τρένο και να χαθεί στον σταθμό, ενώ μητέρα και παιδί μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.