Πολύ καλά θα πρέπει να σκέφτονται οι Βρετανοί πολίτες να… το ρίξουν έξω παρά τις απαγορεύσεις και να συμμετάσχουν σε κορονο-πάρτι. Όπως ανακοίνωσε σήμερα (21/01) η κυβέρνηση της χώρας, συμμετέχοντες σε παράνομες εκδηλώσεις στην Αγγλία -που βρίσκεται σε καραντίνα, θα κινδυνεύουν με πρόστιμα που θα μπορούσαν να φθάσουν έως τις 6.400 λίρες (7.200 ευρώ), στην περίπτωση κατ’ εξακολούθηση παραβάσεων.

Αν και οι περισσότεροι πολίτες τηρούν τα μέτρα καραντίνας, η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ κατήγγειλε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «μια μικρή μειοψηφία που αρνείται να κάνει ό,τι πρέπει», ανακοινώνοντας πως θα αυστηροποιήσει τις κυρώσεις.

«Την επόμενη εβδομάδα, θα εισαγάγουμε ένα νέο πρόστιμο ύψους 800 λιρών για τους συμμετέχοντες σε ιδιωτικές γιορτές, το οποίο θα διπλασιάζεται σε κάθε υποτροπή έως το μέγιστο ποσό των 6.400 λιρών», είπε η Πατέλ.

Τα πρόστιμα αυτά στοχοθετούν όσους συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις άνω των 15 ατόμων, εντός μιας κατοικίας.

«Μια τέτοια ανεύθυνη συμπεριφορά συνιστά σημαντική απειλή για τη δημόσια υγεία. Όχι μονάχα για τους παρόντες σε αυτές τις εκδηλώσεις, αλλά επίσης για τους αξιοθαύμαστους αστυνομικούς μας, που επεμβαίνουν για να βάλουν τέλος σε αυτές», σημείωσε στη συνέχεια η Πατέλ σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Αστυνομία επέβαλε περισσότερα από 140 πρόστιμα συνολικού ύψους 39.000 λιρών για παραβιάσεις που συνδέονται με την καραντίνα, σε διάστημα 2 ημερών, στο Λονδίνο. Οι αστυνομικοί διέλυσαν μεταξύ άλλων ένα πάρτι στο οποίο συμμετείχαν 40 άτομα σε μια κατοικία στη συνοικία Μπρικ Λέιν.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να σκέφτεστε τις καλοκαιρινές διακοπές»

Επίσης, η Πατέλ ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς οι Βρετανοί να αρχίσουν να περιμένουν το τέλος του lockdown και να κάνουν κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, προειδοποιώντας πως η πανδημία συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στο σύστημα υγείας.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς… να κάνουμε εικασίες σχετικά με τους περιορισμούς, σαν αυτό που αναφέρθηκε, δηλαδή εάν ο κόσμος πρέπει να κλείνει διακοπές», ήταν τα λόγια της, για να συνεχίσει: «Η σύσταση είναι σαφής. Βρισκόμαστε σε lockdown, οι πολίτες πρέπει να μένουν στα σπίτια τους».

Πτώση των ημερησίων θανάτων, παραμένουν υψηλά τα νούμερα

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 1.290 θανάτους εξαιτίας της Covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, λιγότερους από τους 1.820 που ανακοινώθηκαν χθες, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, επιβεβαιώθηκαν 37.892 κρούσματα.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν επίσης πως 4,97 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, με 363.508 εξ αυτών τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νέο ρεκόρ εμβολιασμών κατά της νόσου στην χώρα.

TAGS