Η μοναχοκόρη του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, Άσλεϊ έδωσε την πρώτη της συνέντευξη στην δημοσιογράφο Τζένα Μπους, κόρη του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου και την εκπομπή Today Show του NBC. Η «πρώτη κόρη» των ΗΠΑ μίλησε για την ανησυχία που νιώθει για την ασφάλεια του πατέρα της, κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του .

Η 39χρονη Άσλεϊ Μπάιντεν εμφανίστηκε στην εκπομπή Today Show μαζί με τις τέσσερις εγγονές του Τζο και της Τζιλ Μπάιντεν, κόρες των ετεροθαλών αδελφών της, Χάντερ και Μπο – ο οποίος απεβίωσε από καρκίνο το 2015 – και σκιαγράφησαν το πορτρέτο του Τζο Μπάιντεν.

Αν και τα μέτρα ασφαλείας κατά την ορκωμοσία Μπάιντεν αναμένεται να είναι δρακόντεια, μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου, η Άσλεϊ Μπάιντεν στην ερώτηση αν ανησυχεί για την ασφάλεια των αγαπημένων της προσώπων, απάντησε: «Νομίζω πως, αν γνωρίζεις, πως κάποιος που αγαπάς απειλείται, ναι ανησυχείς. Αλλά οι Μυστικές Υπηρεσίες είναι απίθανες. Η βία με λυπεί βαθιά και δημιουργεί μεγάλο τραύμα».

Η Άσλεϊ Μπάιντεν έχει σπουδάσει πολιτισμική ανθρωπολογία στο πανεπιστήμιο «Tulane University» στη Λουιζιάνα και απέκτησε μάστερ κοινωνικού λειτουργού από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Κατά την περίοδο των σπουδών της στη Λουιζιάνα είχε συλληφθεί για κατοχή μαριχουάνας. Ζει μια ήσυχη ζωή στη γενέτειρά της, στο Ντέλαγουερ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός στον τομέα που ασχολείται με τα παιδιά. Από το 2014 μέχρι το 2019 η κόρη του Μπάιντεν απασχολήθηκε στο Κέντρο για Δικαιοσύνη του Ντέλαγουερ, το οποίο μάχεται για την αναθεώρηση της ποινικής δικαιοσύνης.