Μεμονωμένα βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στην ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντονέτσκ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, όμως η παράταση της κατάπαυσης του πυρός που συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση και τους αυτονομιστές φαίνεται πως αντέχει.

Ο Μίροσλαβ Ρουντένκο, αυτονομιστής ηγέτης στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, υποστήριξε πως υπήρξε στρατιωτική δράση στην πόλη Κραματόρσκ.

Από το γραφείο του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο ανακοινώθηκε νωρίς σήμερα ότι η εκεχειρία παρατάθηκε ως τις 22:00 (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας. Οι φιλορώσοι αντάρτες συμφώνησαν επίσης στην κατάπαυση του πυρός έπειτα από συζητήσεις με μεσολαβητές που εκπροσωπούν την κυβέρνηση.

Ωστόσο ο Ρουντένκο υποστήριξε πως η κατάπαυση του πυρός έχει στόχο να δοθεί στο στρατό χρόνος για να ενισχύσει τις θέσεις του έναντι των αυτονομιστών.

Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κατηγόρησαν από την πλευρά τους αντάρτες ότι πυροβόλησαν εναντίον στρατιωτών στο αεροδρόμιο του Κραματόρσκ. Στρατιωτικός αναλυτής στο Κίεβο είπε ως δεν υπήρξαν θύματα.