Μερικές ημέρες μετά τα σοβαρά γεγονότα στο Καπιτώλιο, η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια, παίρνει θέση με δήλωσή της που δημοσιεύεται στη σελίδα του Λευκού Οίκου.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ δηλώνει9 απογοητευμένη από τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ κάνει λόγο και για αισχρά κουτσομπολιά και αδικαιολόγητες προσωπικές επιθέσεις.

«Είμαι απογοητευμένη με αυτό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα. Το βρίσκω ντροπιαστικό που γύρω από αυτά τα τραγικά γεγονότα υπήρξαν αισχρά κουτσομπολιά, αδικαιολόγητες προσωπικές επιθέσεις και ψευδείς παραπλανητικές κατηγορίες για μένα – από ανθρώπους που θέλουν να είναι σχετικοί και να έχουν ατζέντα. Αυτή τη φορά αφορά αποκλειστικά τη θεραπεία της χώρας μας και των πολιτών της. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για προσωπικό κέρδος», γράφει, μεταξύ άλλων, η Μελάνια Τραμπ.

«Μην κάνετε κανένα λάθος γι ‘αυτό, καταδικάζω απολύτως τη βία στο Καπιτώλιο του Έθνους μας. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή», συνεχίζει.

Όπως σημειώνει ακόμη, «ως Αμερικανίδα, είμαι υπερήφανη για την ελευθερία μας να εκφράζουμε τις απόψεις μας χωρίς δίωξη. Είναι ένα από τα πρωταρχικά ιδανικά στα οποία βασίζεται βασικά η Αμερική. Πολλοί έχουν θυσιαστεί για να προστατεύσουν αυτό το δικαίωμα. Έχοντας αυτό κατά νου, θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες αυτής της χώρας να αφιερώσουν λίγο χρόνο, να σταματήσουν και να δουν τα πράγματα από όλες τις απόψεις.

Προτρέπω τους ανθρώπους να σταματήσουν τη βία, να μην κάνουν ποτέ υποθέσεις με βάση το χρώμα του δέρματος ενός ατόμου ή να χρησιμοποιούν διαφορές στις πολιτικές ιδεολογίες ως βάση για επιθετικότητα και κακία. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να επικεντρωθούμε σε αυτό που μας ενώνει και να ξεπεράσουμε αυτό που μας χωρίζει».

Σημειώνεται πως αρκετοί ήταν εκείνοι που αναρωτιούνταν πού βρίσκεται η Μελάνια Τραμπ. Η – για τις επόμενες 9 ημέρες – Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες ήταν άφαντη προκαλώντας απορία σε κάποιους πού βρίσκεται και τι κάνει.

Μάλιστα, υπήρχαν και εκείνοι που αναρωτιούνταν τι έκανε η Μελάνια κατά τη διάρκεια της εισβολής των οπαδών του συζύγου της στο Καπιτώλιο. Και την απάντηση την έδωσε το CNN. Όπως ανέφερε, την ώρα της εισβολής η Πρώτη Κυρία ασχολιόταν με μια φωτογράφηση του Λευκού Οίκου.