Πολλές ήταν οι αλλαγές στις πτήσεις που προκάλεσε σήμερα η πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου.

Το σύννεφο ομίχλης που κάλυπτε την ευρύτερη περιοχή, αλλά και πολλές περιοχές της βόρειας κυρίως Αιγύπτου, ανάγκασε πολλά αεροπλάνα από το εξωτερικό να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια για να αποφύγουν την κακή ορατότητα, κατευθυνόμενα κυρίως προς τη νότια πλευρά της χώρας.

Έτσι, τουλάχιστον έξι διεθνείς πτήσεις που σήμερα το πρωί είχαν προορισμό το Κάιρο, προσγειώθηκαν τελικά στα αεροδρόμια του Σαρμ Ελ Σέιχ και της Χουργκάντα, λόγω της κακής ορατότητας στο αεροδρόμιο του Καΐρου.

Η πτήση της EgyptAir προερχόμενη από το Ριάντ προσγειώθηκε στο Σαρμ Ελ Σέιχ, όπως συνέβη και με την πτήση της Air Arabia που προερχόταν από το Λίβανο. Η πτήση της Ethiopian Airlines από την Αντίς Αμπέμπα, αντί για το Κάιρο προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Χουργκάντα, όπως συνέβη και με την πτήση της Air Cairo που προερχόταν από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Μία πτήση της Turkish Airlines που προερχόταν από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης άλλαξε τελείως κατεύθυνση και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αττάλειας έως ότου βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Η Emirates Airlines ακύρωσε μια πτήση που θα ερχόταν από το Ντουμπάι, όπως έπραξε και η Ethiopian Airlines.

Οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν μέχρι το απόγευμα, αλλά οι αρμόδιες αρχές προειδοποιούν ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί για μερικές μέρες ακόμη.