Χειροβομβίδες εκτόξευσαν ένοπλοι ισλαμιστές στην είσοδο ενός ξενοδοχείου στην κεντρική Σομαλία και στη συνέχεια εισέβαλαν στον χώρο κι άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με ενοίκους του. Στο ξενοδοχείο διαμένουν σομαλοί στρατιώτες και μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων της Αφρικανικής Ένωσης από το Τζιμπουτί.

Η μουσουλμανική εξτρεμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπουλομπάρντε, η δεύτερη επίθεσή τους εναντίον ξενοδοχείου τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Ο ιδιοκτήτης καταστήματος Φαράχ Νουρ είπε στο Reuters ότι μέλη της Αλ Σαμπάμπ άνοιξαν πυρ όταν εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, ενώ άλλοι ένοικοι είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς.

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν θύματα. Ο χώρος έχει περικυκλωθεί από πολλά μέλη της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία και από σομαλικές δυνάμεις, είπε ο ίδιος.

Οι εξτρεμιστές, οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο ελέγχουν μεγάλες περιοχές της επαρχίας και μικρότερες πόλεις. Έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή, περιλαμβανομένης της Ουγκάντας και της Κένυας.

«Οι καλά οπλισμένοι μουτζαχεντίν μας εισήλθαν ξανά στο ξενοδοχείο Amalow στο Μπουλομπάρντε. Διεξάγουν τις επιχειρήσεις, τις επιθέσεις. Το ξενοδοχείο στεγάζει ανώτατους αξιωματικούς του στρατού από το Τζιμπουτί και τη Σομαλία», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της οργάνωσης Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ.

(Φωτογραφία αρχείου)