Αστυνομικοί στη Μινεάπολις των ΗΠΑ έκαναν μπλόκο ρουτίνας την Τετάρτη το απόγευμα, όταν σε ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκε ένας άντρας.

Η αστυνομία της πολιτείας ισχυρίζεται πως ο οδηγός ήταν ύποπτος για κακούργημα. Σύμφωνα με την έκθεση των αρχών, οι αστυνομικοί αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τον άντρα έξω από ένα βενζινάδικο.

Η συνοδηγός του οχήματος δεν τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών, σύμφωνα με την επικεφαλής του τμήματος, Medaria Arradondo. Ούτε και κάποιος αστυνομικός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Star Tribune», το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το σημείο που έχασε τη ζωή του ο Τζορτζ Φλόιντ.

Σε ένα περιστατικό που κανείς δεν έχει ξεχάσει, όταν ο αστυνομικός τον πατούσε με το γόνατο στον λαιμό για περισσότερα από 8 λεπτά.

Ο οδηγός ήταν το πρώτο φονικό περιστατικό της αστυνομίας της Μινεάπολις μετά την υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ, που πυροδότησε κραυγές διαμαρτυρίας αλλά και βίαια επεισόδια.

Με τα πνεύματα οξυμένα, αρκετοί πολίτες κατέφτασαν στο σημείο την Τετάρτη, φωνάζοντας στους αστυνομικούς.

Εκεί ήταν και η Arradondo, που καλούσε τους διαδηλωτές να ηρεμήσουν.

Η ίδια είπε μάλιστα πως το υλικό από τις στολές των αστυνομικών θα δημοσιοποιηθεί σύντομα: «Θέλω να μπορεί να δει η κοινότητα τι ακριβώς συνέβη».