Δύο άντρες σώθηκαν σαν από θαύμα από τα παγωμένα νερά του Αρκτικού Κύκλου, όσο οι ελπίδες για τους άλλους 17 του πληρώματος εξανεμίζονται.

Το Onega βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στη Θάλασσα Μπάρεντς «εξαιτίας του βάρους του χιονιού» που έπεσε πάνω στο πλοίο, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα.

Οι σωστικές προσπάθειες συνεχίζονται για τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους, την ίδια ώρα που οι ρωσικές αρχές ερευνούν και για τυχόν εγκληματικές ενέργειες.

Ο 40χρονος Vladislav Butorin και ο 30χρονος Ruslan Katyukhin σώθηκαν από τα παγωμένα νερά, με τη θερμοκρασία να έχει πέσει στους -22 βαθμούς Κελσίου. Οι αρχές θεωρούν πως είναι οι μόνοι δύο που θα βγουν ζωντανοί από το ναυάγιο.

Το ξεκαθάρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, πως οι ελπίδες για το υπόλοιπο πλήρωμα είναι μικρές.

Σύζυγος μέλους του πληρώματος, η Alyona Bondarenko, είπε στις αρχές ότι της τηλεφώνησε ο άντρας της και της είπε ότι το πλοίο ήταν καλυμμένο με πάγο προτού σαλπάρει. «Γιατί ξεκίνησαν για ψάρεμα σε τέτοιες θερμοκρασίες;».

«Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να επιβιώσει σε τέτοιες συνθήκες για περισσότερα από 15 λεπτά», δήλωσε ο εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με τις έρευνες, το σκάφος ήταν καλυμμένο με χιόνι και βυθίστηκε εξαιτίας του βάρους του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.