Ένας ανιψιός του απόστρατου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ ο οποίος έχει κηρύξει τον πόλεμο στους ισλαμιστές αντάρτες της Λιβύης, απήχθη από αγνώστους, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μαχμούντ Μουστάφα, 22 ετών, απήχθη από ενόπλους το βράδυ της Τρίτης στην πόλη Ατζνταμπίγια, μετέδωσε το ανεξάρτητο Δίκτυο Αλ Ουάσατ, επικαλούμενο έναν αξιωματικό των υπηρεσιών ασφαλείας, τον οποίο δεν κατονόμασε.

Οι απαγωγείς μετέφεραν τον νεαρό σε άγνωστη τοποθεσία και ζήτησαν από την οικογένειά του ένα τεράστιο ποσό για να τον αφήσουν ελεύθερο. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η απαγωγή πιθανότατα δεν σχετίζεται με την εκστρατεία του Χάφταρ εναντίον των ισλαμιστών αλλά είναι έργο κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Τον περασμένο μήνα ο Χαλίφα Χάφταρ εξαπέλυσε επίθεση στους ακραίους ισλαμιστές στη Βεγγάζη και πολύ σύντομα πήρε με το μέρος του πολλές μονάδες του στρατού και τοπικές φυλές. Ωστόσο η εκστρατεία του, που την αποκαλεί «Επιχείρηση Αξιοπρέπεια» χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση «απόπειρα πραξικοπήματος». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι στόχος του είναι να διώξει τους «τρομοκράτες» από τη Λιβύη.