Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία προσφοράς έρχεται να ζεστάνει τις καρδιές μας, αποδεικνύοντας πως όσο υπάρχει ανθρωπιά, θα υπάρχει και άνθρωπος.

«Κατέβαινα μια λεωφόρο στο Χιούστον και είδα αυτό τον άνθρωπο να στέκεται στην άκρη του δρόμου και να κρατά μια πινακίδα που έγραφε ‘‘χρειάζομαι ένα εισιτήριο λεωφορείου για την Αλαμπάμα’’. Και θέλησα να τον βοηθήσω», εξηγεί απλά και όμορφα ο 63χρονος Frank Richardson.

Η ανιδιοτελής προσφορά του στον παντελώς άγνωστο Doug Phelps κάνει πια τον γύρο του διαδικτύου.

Ο 37χρονος Phelps ήρθε αντιμέτωπος με το άσχημο πρόσωπο της ζωής. Πήγε για να βρει δουλειά στο Τέξας, δεν κατάφερε ωστόσο να εξασφαλίσει σταθερή εργασία, κι έτσι κατέληξε απένταρος και άστεγος.

«Κοιμόταν κάτω από γέφυρες. Ήθελε απλώς να πάει σπίτι του για τα Χριστούγεννα για να δει την οικογένειά του», συνεχίζει ο χρηματοπιστωτικός σύμβουλος Richardson. Και αυτό ακριβώς έδωσε στον άστεγο.

Αφού τον πήγε να φάει κάτι γρήγορο, τον οδήγησε στον σταθμό των λεωφορείων και του αγόρασε ένα εισιτήριο για την Αλαμπάμα. «Η καρδιά μου είναι γεμάτη, ήταν ευλογία να τον βλέπεις να ανεβαίνει στο λεωφορείο για να πάει σπίτι του. Έκλαιγα για σχεδόν 24 ώρες μετά από αυτό».

Όσο για τον Phelps, τηλεφώνησε από την Αλαμπάμα στον Richardson για να τον ευχαριστήσει…