Τις λεπτομέρειες της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης της χώρας συζητά απόψε το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι.

Σύμφωνα με το προσχέδιο στο οποίο αναφέρονται τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα από τα κύρια σημεία αφορά την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να μετατίθεται, σε απόσταση που να μην ξεπερνά τα πενήντα χιλιόμετρα από την προηγούμενη εργασία του, έστω και αν ο ίδιος δεν έχει δώσει, προκαταβολικά, την συγκατάθεσή του.

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του φαινομένου των δωροδοκιών, ο υπεύθυνος της Δημόσιας Αρχής Κατά της Διαφθοράς, Ραφαέλε Καντόνε, θα κληθεί να ελέγξει και να εγγυηθεί το αδιάβλητο όλων των εργολαβιών του ιταλικού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αναμένεται, επίσης, να ενισχυθεί η δυνατότητα της εξ αποστάσεως εργασίας, όπως και η απασχόληση με μειωμένο ωράριο για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Από το τέλος του 2015 και έπειτα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι δικαστικοί κάθε κλάδου και βαθμού, θα πρέπει να συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά με την συμπλήρωση του εβδομηκοστού έτους της ηλικίας τους.

Η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, τέλος, αναφέρει ότι πρόκειται να αλλάξει και το καθεστώς που διέπει τα λεγόμενα «πριμ παραγωγικότητας» για τα διευθυντικά στελέχη του δημοσίου. Δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το 15% των ετήσιων απολαβών τους και θα συνδέονται, κατά πάσα πιθανότητα, με την συνολική πορεία του ΑΕΠ της χώρας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.