Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλει η Σάρα Μπράϊτμαν για να πραγματοποιήσει το όνειρο της. Η διάσημη σοπράνο, που πρωταγωνίστησε στη μουσική πανδαισία του Άντριου Λόιντ Βέμπερ το «Φάντασμα της Όπερας», θα πληρώσει περίπου 52 εκατομμύρια δολάρια για ένα δεκαήμερο παραμονής σε Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια Σάρα Μπράϊτμαν ξεκινά διαστημική εκπαίδευση εντός του τρέχοντος έτους για μια πτήση το 2015 στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου ελπίζει να γίνει η πρώτη επαγγελματίας μουσικός που θα τραγουδήσει από το διάστημα, ανακοίνωσε η εταιρεία που διοργανώνει τις διαστημικές πτήσεις.

«Η Μπράϊτμαν θα πληρώσει περίπου 52 εκατομμύρια δολάρια για ένα δεκαήμερο παραμονής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό» ανέφερε ο Τομ Σέλεϊ πρόεδρος της εταιρείας Space Adventures. Μάλιστα, η φημισμένη σοπράνο, η οποία θα γίνει ο όγδοος ιδιώτης που θα πληρώσει για να γίνει διαστημικός τουρίστας, αναμένεται να πετάξει το Σεπτέμβριο του 2015. Η εκπαίδευσή της για να πετάξει με τη ρωσική κάψουλα Σογιούζ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το συντομότερο εντός του φθινοπώρου, δήλωσε ο Σέλεϊ.

Πάντως, η Μπράϊτμαν φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από την Lady Gaga η οποία, σύμφωνα με αναφορές των ξένων Μέσων Ενημέρωσης στα τέλη του περασμένου έτους, σκοπεύει αυτή να είναι η πρώτη, που θα τραγουδήσει στο διάστημα στις αρχές του 2015, κάνοντας το διαστημικό ταξίδι με μια πτήση της Virgin Galactic ιδιοκτησίας του Ρίτσαρντ Μπράνσον. Η Σάρα Μπράϊτμαν πάντως είχε πει και το 2012 ότι θα ταξιδέψει στο διαστημικό σταθμό, αλλά τα σχέδιά της δεν επιβεβαιώθηκαν μέχρι τώρα.

Αν η Μπράϊτμαν κάνει το ταξίδι θα είναι η πρώτη ιδιώτης που θα επισκεφτεί το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τον Σεπτέμβριο του 2009 όταν ο ιδρυτής του φημισμένου Cirque du Soleil, ο Γκι Λαλιμπερτέ πλήρωσε περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια για μια παραμονή 11 ημερών. Μέχρι στιγμής, η Space Adventures έχει κανονίσει εννέα ιδιωτικές αποστολές στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά περίπου 418 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.