Απίστευτες είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία του διακεκριμένου Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ, την ώρα που η Τεχεράνη κατηγορεί το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από το χτύπημα.

Ο Φαχριζαντέχ, ο οποίος αποκαλείται και «πατέρας» του πυρηνικού προγράμματος του Ιτράν, δολοφονήθηκε όταν 13 καλά εκπαιδευμένοι εκτελεστές άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του στην πόλη Absard, 50 μίλια ανατολικά της Τεχεράνης, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Οι 12 δολοφόνοι, ανάμεσά τους και δύο ελεύθεροι σκοπευτές, αποτελούσαν μέρος μιας ομάδας 62 ατόμων που συμμετείχε στο σχέδιο δολοφονία. Οι υπόλοιποι 50 είχαν υποστηρικτικό ρόλο.

Τις απίστευτες λεπτομέρειες έδωσε στη δημοσιότητα ο Ιρανός δημοσιογράφος Mohamad Ahwaze, ο οποίος έλαβε πληροφορίες από τις Αρχές της χώρας.

Ο θάνατος του πυρηνικού επιστήμονα είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην περιοχή καθώς το Ιράν κατηγόρησε την ισραηλινή Μοσάντ για τη δολοφονία.

Σύμφωνα με τον Ahwaze, η επίθεση σχεδιάστηκε σε έναν κυκλικό κόμβο στην Absard, στην είσοδο της πόλης. Η ομάδα παρακολουθούσε τον επιστήμονα και γνώριζε ότι θα έφτανε με το αυτοκίνητό του από την Τεχεράνη την Παρασκευή. Στην Ahwaze των 10.000 κατοίκων πολλοί κάτοικοι της Τεχεράνης διατηρούν δεύτερο σπίτι.

Οι 12 εκτελεστές, που περιγράφονται ως εξαιρετικά εκπαιδευμένοι και υποβοηθούμενοι από «υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας από το εξωτερικό», αναπτύχθηκαν στο Ahwaze, ενώ οι υπόλοιποι 50 της ομάδας των 62 είχε υποστηρικτικό ρόλο.

Ένα αυτοκίνητο Hyundai Santa Fe με τέσσερις επιβάτες, τέσσερις μοτοσικλέτες και δύο ελεύθεροι σκοπευτές περίμεναν στο σημείο με ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγάκι Nissan. Μισή ώρα προτού περάσει από το σημείο η φάλαγγα των τριών αλεξίσφαιρων αυτοκινήτων του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, κόπηκε το ρεύμα στην περιοχή.

Όταν πέρασε και το τρίτο αυτοκίνητο της συνοδείας από τον κυκλικό κόμβο ανατινάχθηκε το Nissan, προκαλώντας βλάβες σε ηλεκτρικούς στύλους και αναμεταδότες, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν το βράδυ της Παρασκευής.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε το ωστικό κύμα εκτόξευσε συντρίμμια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.

Οι 12 εκτελεστές, ανάμεσά τους και δύο ελεύθεροι σκοπευτές, άνοιξαν στη συνέχεια πυρ κατά του δεύτερου αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε ο Φαχριζαντέχ. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών με τους σωματοφύλακές του, αλλά όπως λέει ο Ιρανός δημοσιογράφος, ο επικεφαλής των εκτελεστών τράβηξε τον επιστήμονα έξω από το όχημα και τον πυροβόλησε για να βεβαιωθεί ότι ήταν νεκρός.

Οι δράστες στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, χωρίς καμία απώλεια για την ομάδα τους, αναφέρει ο Ahwaze.