Στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, από τα περίπου 3900 εκλογικά κέντρα που είχαν υπολογιστεί να λειτουργήσουν σήμερα, έχουν ανοίξει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, μόλις τα 735.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ από τις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας όπου κυριαρχούν οι φιλορώσοι πολίτες, μαρτυρούν το κλίμα και το μηδενικό βαθμό της μυστικότητας της ψήφου.

Τα ψηφοδέλτια που επικρατούν μέχρι στιγμής στις συγκεκριμένες περιοχές, δίνουν σαφή υπεροχή του… Βλαντιμίρ Πούτιν, καταδεικνύοντας έτσι το ποσοστό δημοφιλίας του προέδρου της Ρωσίας.

Στις κάλπες φαίνεται να έχουν ριχτεί επίσης και ψήφοι υπέρ του Στάλιν, αλλά και του Ραμζάν Καντίροφ, του Τσετσένου ηγέτη, που έχει εκφραστεί δημοσίως υπέρ της αυτονόμησης της ανατολικής Ουκρανίας, ενώ πολλοί αυτοονομαζόμενοι «Καντιροφικοί» συμμετέχουν στα οδοφράγματα και την πολιτοφιλακή αρκετών πόλεων…

Παράλληλα, στην πόλη Κραματόρσκ οι πολίτες διέρρηξαν τις πόρτες στα καζίνο της πόλης όπως και τις λέσχες τυχερών παιχνιδιών και έσπασαν τις ρουλέτες, ενώ τις μηχανές blackjack τις μετέφεραν στην είσοδο της πόλης όπου και τοποθετήθηκαν σαν οδοφράγματα.

Όπως αναφέρει ο Τύπος, οι κάτοικοι προέβησαν σε αυτή την ενέργεια θέλοντας να καταδικάσουν τον «δυτικό τρόπο ζωής»…