Σε μεγάλους μπελάδες μπήκε η 75χρονη Patricia Hodges που θέλησε να δει τον 83χρονο άντρα της Graham, παρά τις απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού. Ο οίκος ευγηρίας Wayside House στο Bromsgrove της Αγγλίας τηλεφώνησε στην αστυνομία, γιατί η ηλικιωμένη δεν έπαιρνε από «όχι» και τρύπωσε στη δομή για να κλέψει τον άντρα της και να τον μεταφέρει σε άλλο γηροκομείο.

Η Patricia πήγαινε καθημερινά να δει τον σύζυγό της, που πάσχει από άνοια, από τον Μάρτιο ωστόσο της απαγόρευσαν τις επισκέψεις, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Στις 28 Οκτωβρίου η γυναίκα δεν άντεξε άλλο. Ακόμα και στο σπίτι του ιδιοκτήτη του γηροκομείου πήγε ζητώντας του μία επίσκεψη. Στους μήνες που μεσολάβησαν, η οικογένεια του ηλικιωμένου έκανε συνεχώς εκκλήσεις για μία επίσκεψη, καθώς ο Graham ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και ανησυχούσαν για την υγεία του.

«Χτύπησα το κουδούνι, αλλά δεν με άφησαν να μπω», δήλωσε η Patricia, η οποία είπε ότι βρήκε μια πλαϊνή πόρτα ανοιχτή και μπήκε στο κτίριο. Εκεί την είδε όμως ο ιδιοκτήτης, Rakesh Kotecha, ο οποίος τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία.

Οι αστυνομικοί τη συνόδευσαν έξω, η γυναίκα το έκανε ωστόσο μεγάλο θέμα, τηλεφωνώντας στον δήμο και τις κοινωνικές υπηρεσίες, οι οποίες κατέληξαν ότι ήταν παράνομη η κράτηση του άντρα της παρά τη θέληση της οικογένειας. Την άφησαν τελικά να τον πάρει την επόμενη μέρα.

«Όταν ο Graham βγήκε έξω με το καροτσάκι, έβγαλε μια κραυγή χαράς και άρχισε να κλαίει όταν είδε την Bethan [την κόρη του] και τα εγγόνια του, τους είπε ότι τα αγαπά πάρα πολύ και ήθελε να τους δώσει ένα φιλί», είπε η Patricia.