Ο Ιταλός μεγιστάνας και πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αποκάλυψε στην τηλεοπτική εκπομπή «Telecamere» της κρατικής τηλεόρασης Raitre, πως πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Ο Μπερλουσκόνι που καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση για φοροδιαφυγή και ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, εκτίει την ποινή προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες στον οίκο ευγηρίας «Sacra Famiglia» στο Τσεζάνο Μποσκόνε, που βρίσκεται στην περιφέρεια του Μιλάνο, όπου νοσηλεύονται ηλικιωμένοι με Αλτσχάιμερ.

«Ανακάλυψα πως πάσχω κι εγώ από τη νόσο» δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» και συνέχισε, «υπάρχουν 4 φάσεις της νόσου, εγώ βρίσκομαι στην πρώτη, την λιγότερο σοβαρή, ένα είδος αμνησίας, αφού ξεχνάω συχνά τα ονόματα των ανθρώπων».

«Ζω με την βεβαιότητα πως θα καταφέρω να βοηθήσω τα άτομα που έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μια διαδικασία που θα με κάνει να γίνω καλύτερος άνθρωπος, ενώ δεν μου είναι άγνωστη, αφού επισκεπτόμουν τους νοσηλευόμενους, από την εποχή που η μητέρα μου ήταν στο νοσοκομείο» συνέχισε ο Μπερλουσκόνι.

«Κατάφερα να νικήσω τον καρκίνο, μια εμπειρία που με έκανε πολύ δυνατό, πλέον έμαθα να κερδίζω τον φόβο και δεν με τρομάζει τίποτα» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, που ελπίζει να κερδίσει το κόμμα του μια υψηλή θέση στις επικείμενες ευρωεκλογές, για να μπορέσει να παίξει ρόλο στα δρώμενα της χώρας του, αφού δεν έχει εγκαταλείψει την φιλοδοξία να επιστρέψει στην πρωθυπουργία…