Ο πρίγκιπας Αζίμ του Μπρουνέι και τέταρτος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο της χώρας του δεν είναι πια στη ζωή, έφυγε προσφάτως από τον κόσμο σε ηλικία 38 ετών.

Η κυβέρνηση του σουλτανάτου επιβεβαίωσε πως ο πρίγκιπας πέθανε το Σάββατο το πρωί και θα ενταφιαστεί στο Βασιλικό Μαυσωλείο της πρωτεύουσας.

Η χώρα μπήκε σε 7ημερη περίοδο εθνικού πένθους, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες.

Παρά το γεγονός ότι επισήμως δεν έχουμε αιτία θανάτου, από κυβερνητικά χείλη τουλάχιστον, τοπικά μέσα μεταδίδουν, σύμφωνα με το Vice, πως ο πρίγκιπας ήταν «για αρκετό καιρό» στο νοσοκομείο.

Ο Αζίμ είχε φοιτήσει σε τρία πανεπιστήμια, στο Μπρουνέι, τη Σιγκαπούρη και την Αγγλία, και το 2008 ήταν να φοιτήσει και σε στρατιωτική ακαδημία των ΗΠΑ. Σύμφωνα πάντως με τους «Times», τα παράτησε έπειτα από μία βδομάδα εκπαίδευσης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Mariah’s friend Prince Azim of Brunei has recently passed away, may he rest in peace ? Cause of death not yet confirmed. — @mariahcarey #mariahcarey #princeazim #princeazimofbrunei

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelz??? (@therealangelzadvocate) στις

Ο γαλαζοαίματος του Μπρουνέι ασχολήθηκε με την παραγωγή κινηματογραφικών έργων στο Χόλιγουντ, υπογράφοντας από το 2014 ταινίες της Χίλαρι Σουάνκ, του Κόλιν Φερθ και του Ρούπερτ Έβερετ.

Ο Αζίμ εμφανιζόταν διαρκώς με διασημότητες στο πλευρό του, όπως η Μαράια Κάρεϊ, η Πάμελα Άντερσον, η Τζάνετ Τζάκσον και η Τζόαν Κόλινς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Rest In Peace #princeazim – you were a good friend to me and everyone that was lucky to know you. #lifegiver #angel #ripprinceazim

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joan Collins (@joancollinsdbe) στις

Ο δευτερότοκος γιος του σουλτάνου ήταν γνωστός για τα υπερπολυτελή πάρτι που έδινε, όσο ο πατέρας του προκαλούσε διεθνή κατακραυγή για τις ανελέητες ποινές στο σουλτανάτο.