Σε επίπεδα ρεκόρ τα κρούσματα κορονοϊού στη Βουλγαρία – Το μήνυμα Μπορίσοφ

Ανακοινώθηκαν 2.243 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο


ΚΟΣΜΟΣ
11:12
27/10/2020
Σε επίπεδα ρεκόρ τα κρούσματα κορονοϊού στη Βουλγαρία - Το μήνυμα Μπορίσοφ
loading

Έκκληση στους Βούλγαρους πολίτες να τηρούν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού απηύθυνε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος λαμβάνει θεραπεία για την Covid-19 στο σπίτι του αφού βρέθηκε και ο ίδιος θετικός.

Ο Μπορίσοφ κάλεσε τους Βούλγαρους να τηρούν τα μέτρα και να μείνουν ασφαλείς, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων έφτασε σήμερα σε επίπεδο ρεκόρ.

Ο 61χρονος Μπορίσοφ έγραψε στο Facebook ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του και ότι εξακολουθεί να νιώθει γενική αδιαθεσία, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του από το σπίτι.

«Λαμβάνω θεραπεία όπως κάθε Βούλγαρος που πρέπει να μείνει στο σπίτι. Είμαι σίγουρος ότι η κοινωνία μας, υπό την ηγεσία των γιατρών μας που είναι από τους καλύτερους στον κόσμο, θα ξεπεράσει αυτή την δοκιμασία. Ακολουθήστε τους κανόνες και μείνετε ασφαλείς!»τόνισε.

Ο Μπορίσοφ βρέθηκε θετικός στην covid-19 την Κυριακή, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Σήμερα η Βουλγαρία ανακοίνωσε 2.243 νέα κρούσματα κορονοϊού, τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό μέχρι στιγμής. Από τον Μάρτιο στη χώρα έχουν καταγραφεί 40.143 κρούσματα covid-19 και 1.146 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Στη χώρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ οι αρχές καλούν τους 7 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και σωστής υγιεινής. Κάποιες πόλεις έχουν κλείσει μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει