Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα πως το 13,6% όσων υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό βγήκαν θετικοί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 17.012 νέα κρούσματα, με 141 νεκρούς.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 124.686 διαγνωστικά τεστ, 37.000 λιγότερα από την προηγούμενη ημέρα. Το 13,6% των πολιτών που υποβλήθηκε σε τεστ, όπως αναφέρει το υπουργείο υγείας της Ρώμης, προέκυψε θετικό.

Χθες, είχαν καταγραφεί 21.273 νέα περιστατικά και 128 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους.

Οι περιοχές στις οποίες σημειώνονται τα περισσότερα κρούσματα είναι η Λομβαρδία (3.570), η Τοσκάνη (2.171) και η Καμπανία, με πρωτεύουσα τη Νάπολη (1.981).

Οι ασθενείς που εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι 1284, δηλαδή 76 περισσότεροι από χθες. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους έχουν μεταφερθεί 12.997 άτομα με συμπτώματα, που προέκυψαν θετικά στον ιό. Σε κατ΄οίκον απομόνωση έχουν τεθεί 222.403 πολίτες.

Ισπανία: Πάνω από 50.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο

Το ισπανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 52.188 περιπτώσεις μολύνσεων από κορονοϊό, οι οποίες αυξάνουν σε 1.098.320 τον συνολικό αριθμό.

Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό αυξήθηκε με 279 νέους θανάτους από την Παρασκευή, φτάνοντας συνολικά τους 35.031.

Η Μαδρίτη δεν γνωστοποιεί δεδομένα της πανδημίας μέσα στα Σαββατοκύριακα.

Μπροστά στην έκρηξη των κρουσμάτων, ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε χθες Κυριακή την εγκαθίδρυση με άμεση ισχύ της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης για μια διάρκεια άνω των 6 μηνών στη χώρα, όπως και την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα, με εξαίρεση τις Κανάριες Νήσους.

Κύπρος: 91 νέα κρούσματα κορονοϊού

91 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (26/10) το υπουργείο Υγείας Κύπρου, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια και από σύνολο 2.285 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 3.636.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 25 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα τέσσερα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δύο ασθενείς, ενώ άλλα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.

Βρετανία: Ξεπέρασαν τα 20.000 κρούσματα σήμερα

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι καταγράφηκαν 20.890 κρούσματα μόλυνσης της Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με τις 19.790 μολύνσεις που ανακοινώθηκαν χθες.

Άλλοι 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 28 ημέρες από τη στιγμή που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία ημερήσια στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Χθες είχαν ανακοινωθεί 151 νέοι θάνατοι.

Ολλανδία: 10.343 νέα κρούσματα

Η Ολλανδία κατέγραψε 10.343 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, νέο ημερήσιο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας έχει πλέον ξεπεράσει τις 300.000.

Ρωσία: Στα ανατολικά της Μόσχας κινείται το κύμα της πανδημίας

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η επιδημιολογική κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή και η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να μετατοπίζεται από την Μόσχα προς τα ανατολικά, πλήττοντας διάφορες περιφέρειες, αλλά παράλληλα διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώνεται πλήρως για την «σοβαρή κατάσταση» που επικρατεί με την εξάπλωση του κορονοϊού και πως η Ρωσία έχει επαρκή μέσα, σε κλίνες και φάρμακα για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα έξαρσης του κορονοϊού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε ότι το «επιδημιολογικό φορτίο είναι αρκετά σοβαρό» και ότι «ο πρόεδρος έχει πλήρη ενημέρωση για την σοβαρή κατάσταση που επικρατεί με την εξάπλωση του κορονοϊού».

Παράλληλα επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή η ισχύς του επιδημιολογικού φορτίου έπληξε τις περιφέρειες, κατευθύνεται από την Μόσχα προς ανατολάς, γι’ αυτό, πράγματι, η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή υπό την έννοια της εξάπλωσης του κορονοϊού, απαιτεί εξαιρετικά ενεργές προσπάθειες και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και από τις κυβερνήσεις των περιφερειών, πράγμα που γίνεται».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, καθώς υπάρχει επαρκές απόθεμα κλινών, φαρμάκων και μέσων ατομικής προστασίας. Προσέθεσε ότι έλεγχος της κατάστασης σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεται η χρυσή τομή στην λήψη των αναγκαίων μέτρων εκ μέρους των κυβερνητών χωρίς αυτά τα μέτρα να είναι επιβλαβή για την οικονομική ανάπτυξη.

Ο Πεσκόφ παρατήρησε ότι «αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, όλος ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα αρνητικά ρεκόρ ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων» και πως «αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία υπάρχουμε και την οποία πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε».

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 17.347 κρούσματα, που συνιστά νέο ημερήσιο αριθμό ρεκόρ, εκ των οποίων 5.224 καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Μόσχα, μια πόλη με περίπου 13 εκατομμύρια κατοίκους. Σύμφωνα με τις αρχές το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 219 θάνατοι, ενώ στις 26.269 έφθασε ο συνολικός αριθμός των θανάτων.

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Δανία

Την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων απαγορευτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, η Δανία κατέγραψε σήμερα 1.056 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ και πρώτη φορά που η χώρα ξεπερνά τις 1.000 μολύνσεις εντός 24 ωρών.

«Αναμένουμε να δούμε την επίδοση των μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ σήμερα και την Πέμπτη», δήλωσε ο διευθυντής της υγειονομικής αρχής, Σόρεν Μπρόστρομ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μία ώρα μετά την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων.

Στο σκανδιναβικό βασίλειο των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων, η πώληση αλκοόλ θα απαγορεύεται από σήμερα το βράδυ μετά τις 22:00 καθώς και οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Επιπλέον, μόνο οι ταξιδιώτες με αρνητικό τεστ εντός 72 ωρών θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα, αν προέρχονται από χώρες που κρίνονται ότι βρίσκονται «σε κίνδυνο».

Από την Πέμπτη, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιες συγκοινωνίες, μπαρ και εστιατόρια θα επεκταθεί σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, προκειμένου να επιβραδυνθεί η ταχεία εξάπλωση της νόσου.

Πριν επτά ημέρες, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κυμαινόταν σε 450 και αυξήθηκε σε 945 χθες Κυριακή, αριθμός που η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν χαρακτήρισε «πολύ υψηλό» σε μια ανάρτηση στο Instagram.

Συνολικά, η Δανία (εκτός της Γροιλανδίας και των Νήσων Φερόε) έχει καταγράψει 41.412 μολύνσεις και 708 θανάτους, με την χώρα να συγκαταλέγεται σε εκείνες στην Ευρώπη που έχουν διαχειριστεί καλά την πανδημία.

«Η Δανία ήταν τυχερή που δεν είχε σημαντικά μεγάλη θνησιμότητα, εκτός από ένα μικρό χρονικό διάστημα τον Μάρτιο», δήλωσε ο επιδημιολόγος Κάρε Μόλμπακ, αξιωματούχος της Αρχής Ελέγχου Λοιμωδών Νόσων (ISS).